Cibulový koláč se zakysanou smetanou

07.08 2015|Předkrmy
Cibulový koláč se zakysanou smetanou

Cibulový koláč se zakysanou smetanou je ideálním předkrmem nebo dobrotou jen tak k zakousnutí k bílému vínu.

Ingredience na cibulový koláč se zakysanou smetanou:

  • 25 g kvasnic
  • 1 lžička cukru
  • 1/8 l mléka
  • 5 vajec
  • 4 lžíce oleje
  • 350 g hladké mouky
  • 600 g cibule
  • 200 g anglické slaniny
  • 1/4 l kyselé smetany
  • 4 lžíce nakrájené pažitky
  • 4 lžíce sekané petrželky
  • po 1/2 lžičce soli a pepře

Příprava cibulového koláče se zakysanou smetnou:


1. Kvasnice, cukr, vlahé mléko, 1 vejce, olej a trochu mouky zamícháme a přikryté necháme 20 minut kynout. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky.

2. Tenké plátky slaniny opečeme do křupava, vyjmeme a na vypečeném tuku osmahneme cibuli.

3. Zbylou mouku přidáme ke kvásku. Vypracujeme těsto a přikryté ho necháme 20 minut kynout. Smetanu, vejce a bylinky rozkvedláme, opepříme a osolíme.

4. Plech vymažeme tukem nebo vyložíme papírem na pečení. Těsto vyválíme, přeneseme na plech, pokryjeme cibulí a slaninou, zalijeme smetanou s vejci. Pečeme asi 20 minut při 200 °C.

Autor: Šárka

Cibulový koláč se zakysanou smetanou je ideálním předkrmem nebo dobrotou jen tak k zakousnutí k bílému vínu. Cibulový koláč se zakysanou smetanou
Nejlepší recept

 333 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ