Jemná paštika z kachních jater

28.07 2015|Předkrmy

Domácí jemná paštika z kachních jater nepatří ke všedním pokrmům na naších stolech. Ale proč ji nevyzkoušet? Až ji ochutnáte, nebudete chtít jinou.

Ingredience na paštiku z kachních jater:

  • 500 g kachních jater
  • ¼ l vodou zředěné mléko
  • 80 g slaniny
  • na špičku nože pepře a paštikového koření
  • 1 lžíce vína Madeira
  • 2 žloutky
  • 200 g slaniny na vyložení formy
  • sůl

Příprava paštiky z kachních jater:

Játra namočte na několik hodin do zředěného mléka. Pak z nich stáhněte blánu, asi 1/3 jater nakrájejte na plátky, ostatní játra rozmixujte. Plátky jater osolte a opepřete. Kousek dobré slaniny umelte a přidejte k rozmixované hmotě, osolte, okořeňte paštikovým kořením, pepřem, přidejte víno Madeiru nebo koňak. Vmíchejte ještě syrové žloutky. Část paštiky dejte do formy vyložené plátky slaniny, poklaďte plátky jater a přidejte další vrstvu rozmixované hmoty. Opakujte až do vypotřebování hmoty. Vrch přikryjte plátky slaniny. Formu přikryjte alobalem a dejte vařit do páry na dvě hodiny. Pro zpestření můžete přidat do jemné paštiky z kachních jater nakrájené mandle nebo trochu brusinek.

Autor: Ema

Domácí jemná paštika z kachních jater nepatří ke všedním pokrmům na naších stolech. Ale proč ji nevyzkoušet? Není čeho se bát. Až ji ochutnáte, nebude chtít jinou.
Nejlepší recept

 330 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ