Kuřecí vývar s domácími nudlemi
Polévka z růžičkové kapusty
Couračka z kyselého zelí
Hrstková polévka
Luštěninová polévka
Květáková polévka se smetanou
Bílá polévka se zakysanou smetanou
Cibulová polévka s noky
Smetanová polévka s cuketou a fazolemi
Polévka z růžičkové kapusty
Couračka z kyselého zelí
Hrstková polévka
Luštěninová polévka
Květáková polévka se smetanou
Bílá polévka se zakysanou smetanou
Cibulová polévka s noky
Smetanová polévka s cuketou a fazolemi
Kuřecí vývar s domácími nudlemi
Silný kuřecí vývar s domácími nudlemi je zdravý a chuťově vynikající. Jedna z nejlepších českých polévek, které naše babičky vařívaly každou neděli, je zkrátka k nezaplacení.
Ingredience na kuřecí vývar s domácími nudlemi:
- 400 g kuřete nebo kuřecích kostí
- 4 kuličky nového koření
- 6 kuliček pepře
- 2 bobkové listy
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1/2 celeru
- 1 cibule
- petrželka
- sůl a pepř
Nudle:
- 1 vejce
- 4 lžíce hrubé mouky
Příprava kuřecího vývaru s domácími nudlemi:
1. Omyté kuře nebo kosti vložíme do 1 l vlažné osolené vody, chvíli povaříme a potom přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a koření a společně vaříme doměkka.
2. Mezitím si připravíme domácí nudle: mouku prosijeme na vál, přidáme vejce a vypracujeme těsto, které rozválíme na tenký plát a necháme zaschnout. Potom těsto rozkrájíme na stejně široké pásy, dáme je na sebe a ostrým nožem krájíme tenké nudličky, případně použijeme mlýnek na nudle.
3. Když je maso měkké, vyjmeme ho spolu se zeleninou a kořením. Kuře obereme, maso nakrájíme na kostičky, zeleninu na nudličky, vývar dochutíme solí a pepřem.
4. Znovu přivedeme k varu a přidáme velkou hrst nudlí. Zamícháme, vypneme plotýnku a necháme "dojít". Polévku na talíři ozdobíme zelenou petrželkou.
Autor: Božka
Kuřecí vývar s domácími nudlemi. Silný kuřecí vývar s domácími nudlemi je zdravý a chuťově vynikající. Jedna z nejlepších českých polévek, které naše babičky vařívaly..
Nejlepší recept
330
Komentáře ( 1 )
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Martin|08.08 2023 11:46
Raději bych chcípnul hlady,než bych jedl ukrajinský boršč i kdyby ho připravoval pan Pohlrajch.
Odpovědět
0