Hrstková polévka

08.09 2015|Polévky
Hrstková polévka

Hrstková polévka je vydatná a chutná polévka, která je nejen chutná, ale díky obsahu různorodých luštěnin i zdravá.

Ingredience na hrstkovou polévku:

  • 1 sáček směsi na hrstkovou polévku
  • olej
  • 1 cibule
  • 50 g anglické slaniny
  • 1 kostka masoxu
  • sůl
  • mletý pepř
  • majoránka
  • 2 bobkové listy
  • řapíkatý celer
  • 2 žampiony
  • mrkev
  • 3 lžíce hotové jíšky
  • 1 lžíce octa
  • 3 - 4 stroužky česneku

Příprava hrstkové polévky:


1. Obsah sáčku vysypeme na sítko a dobře propereme horkou vodou. Vsypeme do hrnce, zalijeme asi litrem vody, přidáme bobkové listy a vaříme do změknutí luštěnin (asi 45 minut).

2. Mezitím na pánvi rozehřejeme co nejmenší množství oleje, necháme na něm zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, žampiony, nakrájenou mrkev a celer a společně osmažíme.

3. Obsah pánve vysypeme do hrnce k měkkým luštěninám. Pokud se vyvařilo hodně vody, přidáme vařící vodu do požadovaného množství polévky.

4. Přidáme jíšku, masox, majoránku, osolíme, opepříme, okyselíme octem a ještě chvíli povaříme. Z hotové polévky vytáhneme bobkové listy a dochutíme rozmačkaným česnekem, případně dosolíme.

Autor: Anča

Hrstková polévka je jednoduchá a chutná polévka, která přijde vždycky vhod. Hrstková polévka je navíc zdravá a výživná. Příprava hrstkové
Nejlepší recept

 313 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ