Hrstková polévka
Luštěninová polévka
Kuřecí polévka s pórkem
Hrášková polévka s pórkem a celerem
Chřestová polévka z bílého chřestu
Couračka z kyselého zelí
Polévka z růžičkové kapusty
Kuřecí vývar s domácími nudlemi
Květáková polévka se smetanou
Luštěninová polévka
Kuřecí polévka s pórkem
Hrášková polévka s pórkem a celerem
Chřestová polévka z bílého chřestu
Couračka z kyselého zelí
Polévka z růžičkové kapusty
Kuřecí vývar s domácími nudlemi
Květáková polévka se smetanou
Hrstková polévka

Hrstková polévka je vydatná a chutná polévka, která je nejen chutná, ale díky obsahu různorodých luštěnin i zdravá.
Ingredience na hrstkovou polévku:
- 1 sáček směsi na hrstkovou polévku
- olej
- 1 cibule
- 50 g anglické slaniny
- 1 kostka masoxu
- sůl
- mletý pepř
- majoránka
- 2 bobkové listy
- řapíkatý celer
- 2 žampiony
- mrkev
- 3 lžíce hotové jíšky
- 1 lžíce octa
- 3 - 4 stroužky česneku
Příprava hrstkové polévky:
1. Obsah sáčku vysypeme na sítko a dobře propereme horkou vodou. Vsypeme do hrnce, zalijeme asi litrem vody, přidáme bobkové listy a vaříme do změknutí luštěnin (asi 45 minut).
2. Mezitím na pánvi rozehřejeme co nejmenší množství oleje, necháme na něm zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, žampiony, nakrájenou mrkev a celer a společně osmažíme.
3. Obsah pánve vysypeme do hrnce k měkkým luštěninám. Pokud se vyvařilo hodně vody, přidáme vařící vodu do požadovaného množství polévky.
4. Přidáme jíšku, masox, majoránku, osolíme, opepříme, okyselíme octem a ještě chvíli povaříme. Z hotové polévky vytáhneme bobkové listy a dochutíme rozmačkaným česnekem, případně dosolíme.
Autor: Anča
Hrstková polévka je jednoduchá a chutná polévka, která přijde vždycky vhod. Hrstková polévka je navíc zdravá a výživná. Příprava hrstkové
Nejlepší recept
313
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ