Polévka z růžičkové kapusty
Couračka z kyselého zelí
Hrstková polévka
Luštěninová polévka
Kuřecí polévka s pórkem
Kuřecí vývar s domácími nudlemi
Květáková polévka se smetanou
Bílá polévka se zakysanou smetanou
Cibulová polévka s noky
Couračka z kyselého zelí
Hrstková polévka
Luštěninová polévka
Kuřecí polévka s pórkem
Kuřecí vývar s domácími nudlemi
Květáková polévka se smetanou
Bílá polévka se zakysanou smetanou
Cibulová polévka s noky
Polévka z růžičkové kapusty
Polévka z růžičkové kapusty je velmi zdravá a chutná záležitost. Následující recept pochází z časopisu Albert a rozhodně stojí za vyzkoušení.
Ingredience na polévku z růžičkové kapusty:
- 400 g růžičkové kapusty
- 4 plátky anglické slaniny
- 1 malá cibule
- 250 g brambor
- 1 mrkev
- 30 g másla
- 750 ml zeleninového vývaru (nebo voda + kostka bujónu)
- 1-2 lžíce světlé hotové jíšky
- 1-2 stroužky česneku
- majoránka
- sůl
- pepř
Příprava polévky z růžičkové kapusty:
1. Na másle necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev. Přidáme očištěnou kapustu (větší kapustičky překrájíme na poloviny nebo čtvrtiny), na kostičky nakrájené brambory a vše zalijeme vývarem.
2. Polévku osolíme, opepříme a zvolna vaříme, až je zelenina měkká (cca 15 - 20 minut). Nakonec ji zahustíme jíškou, dochutíme utřeným česnekem a majoránkou. Porce polévky podáváme posypané opečenou slaninou.
Autor: Liv
Polévka z růžičkové kapusty patří ke zdravých a chutným receptům, které si určitě oblíbíte. Jednoduchá příprava polévky z růžičkové kapusty vás
Nejlepší recept
345
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ