Polévka z růžičkové kapusty

28.08 2015|Polévky
Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty je velmi zdravá a chutná záležitost. Následující recept pochází z časopisu Albert a rozhodně stojí za vyzkoušení.

Ingredience na polévku z růžičkové kapusty:

  • 400 g růžičkové kapusty
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 1 malá cibule
  • 250 g brambor
  • 1 mrkev
  • 30 g másla
  • 750 ml zeleninového vývaru (nebo voda + kostka bujónu)
  • 1-2 lžíce světlé hotové jíšky
  • 1-2 stroužky česneku
  • majoránka
  • sůl
  • pepř

Příprava polévky z růžičkové kapusty:


1. Na másle necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev. Přidáme očištěnou kapustu (větší kapustičky překrájíme na poloviny nebo čtvrtiny), na kostičky nakrájené brambory a vše zalijeme vývarem.

2. Polévku osolíme, opepříme a zvolna vaříme, až je zelenina měkká (cca 15 - 20 minut). Nakonec ji zahustíme jíškou, dochutíme utřeným česnekem a majoránkou. Porce polévky podáváme posypané opečenou slaninou.

Autor: Albert

Polévka z růžičkové kapusty patří ke zdravých a chutným receptům, které si určitě oblíbíte. Jednoduchá příprava polévky z růžičkové kapusty vás
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ