Couračka z kyselého zelí
Hrstková polévka
Luštěninová polévka
Kuřecí polévka s pórkem
Hrášková polévka s pórkem a celerem
Polévka z růžičkové kapusty
Kuřecí vývar s domácími nudlemi
Květáková polévka se smetanou
Bílá polévka se zakysanou smetanou
Hrstková polévka
Luštěninová polévka
Kuřecí polévka s pórkem
Hrášková polévka s pórkem a celerem
Polévka z růžičkové kapusty
Kuřecí vývar s domácími nudlemi
Květáková polévka se smetanou
Bílá polévka se zakysanou smetanou
Couračka z kyselého zelí

Couračka z kyselého zelí je chutná a velmi prostá polévka ze zelí, brambor, smetany a mléka. Ideálně ji podáváme s chlebem.
Ingredience na couračku z kyselého zelí:
- 200 g kysaného zelí
- 400 ml mléka
- 200 ml smetany
- 200 g brambor
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- kmín
Příprava couračky z kyselého zelí:
1. Zelí pokrájíme na menší kousky (kdo nerad moc kyselé, může propláchnout).
2. Brambory nakrájíme na menší kostičky, zalijeme troškou vody (jen tak aby byly ponořené), osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka.
3. V jiném hrnci uvaříme zelí. V mléce rozkvedláme mouku a přilijeme ho k zelí. Za častého míchání povaříme, aby se ztratila chuť syrové mouky.
4. Do polévky přidáme uvařené brambory (i s vodou ve které se vařily) a smetanu. Promícháme a necháme přejít varem.
5. Těsně před podáváním můžeme přidat do polévky máslo (není nutné).
Autor: Majka
Couračka z kyselého zelí patří k jednoduchým, avšak chutným polévkám, které ocení během celého roku. Zdravé kyselé zelí ... Couračka
Nejlepší recept
309
Komentáře ( 1 )
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Josef|17.03 2016 07:39
Myslím, že se nic nezkazí přidáním bobkového listu při vaření zelí a pár kuliček pepře a nového koření při vaření brambor. Koření se vyndá před konečným promícháním.
Odpovědět
2