Couračka z kyselého zelí

27.08 2015|Polévky
Couračka z kyselého zelí

Couračka z kyselého zelí je chutná a velmi prostá polévka ze zelí, brambor, smetany a mléka. Ideálně ji podáváme s chlebem.

Ingredience na couračku z kyselého zelí:

  • 200 g kysaného zelí
  • 400 ml mléka
  • 200 ml smetany
  • 200 g brambor
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • kmín

Příprava couračky z kyselého zelí:


1. Zelí pokrájíme na menší kousky (kdo nerad moc kyselé, může propláchnout).

2. Brambory nakrájíme na menší kostičky, zalijeme troškou vody (jen tak aby byly ponořené), osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka.

3. V jiném hrnci uvaříme zelí. V mléce rozkvedláme mouku a přilijeme ho k zelí. Za častého míchání povaříme, aby se ztratila chuť syrové mouky.

4. Do polévky přidáme uvařené brambory (i s vodou ve které se vařily) a smetanu. Promícháme a necháme přejít varem.

5. Těsně před podáváním můžeme přidat do polévky máslo (není nutné).

Autor: Majka

Couračka z kyselého zelí patří k jednoduchým, avšak chutným polévkám, které ocení během celého roku. Zdravé kyselé zelí ... Couračka
Nejlepší recept

 303 
  Komentáře ( 1 )
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Josef|17.03 2016 07:39
Myslím, že se nic nezkazí přidáním bobkového listu při vaření zelí a pár kuliček pepře a nového koření při vaření brambor. Koření se vyndá před konečným promícháním.
Odpovědět
 1