Hrášková polévka s pórkem a celerem

07.08 2015|Polévky
Hrášková polévka s pórkem a celerem

Hrášková polévka se dá připravit na mnoho způsobů. Nejlepší je však jako pyré s opečenými krutonky.

Ingredience na hráškovou polévku s pórkem a celerem:

  • 350 g zeleného hrášku
  • 2 řapíky celeru
  • 1 malá cibule
  • 1 menší pórek
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce másla
  • 100 ml smetany
  • 1 l zeleninového vývaru
  • sůl
  • mletý pepř
  • tymián
  • oregano
  • krutony z rohlíku

Příprava hráškové polévky s pórkem a celerem:


1. Cibuli, celer, bílou část pórku a česnek nakrájíme na drobné kousky a orestujeme na másle.

2. Přidáme hrášek, tymián a oregano, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Vaříme doměkka asi 15 minut.

3. Uvařenou polévku rozmixujeme dohladka. Zjemníme smetanou podle chuti a znovu necháme krátce přejít varem.

4. Podle chuti dosolíme či dopepříme.

Autor: Katka

Hrášková polévka s pórkem a celerem. Hrášková polévka se dá připravit na mnoho způsobů. Nejlepší je však jako pyré s opečenými krutonky.
Nejlepší recept

 306 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ