Hrášková polévka s pórkem a celerem
Chřestová polévka z bílého chřestu
Krémová česnečka
Špenátová polévka se sýrem
Polévka ze zelených fazolek
Kuřecí polévka s pórkem
Luštěninová polévka
Hrstková polévka
Couračka z kyselého zelí
Chřestová polévka z bílého chřestu
Krémová česnečka
Špenátová polévka se sýrem
Polévka ze zelených fazolek
Kuřecí polévka s pórkem
Luštěninová polévka
Hrstková polévka
Couračka z kyselého zelí
Hrášková polévka s pórkem a celerem
Hrášková polévka se dá připravit na mnoho způsobů. Nejlepší je však jako pyré s opečenými krutonky.
Ingredience na hráškovou polévku s pórkem a celerem:
- 350 g zeleného hrášku
- 2 řapíky celeru
- 1 malá cibule
- 1 menší pórek
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce másla
- 100 ml smetany
- 1 l zeleninového vývaru
- sůl
- mletý pepř
- tymián
- oregano
- krutony z rohlíku
Příprava hráškové polévky s pórkem a celerem:
1. Cibuli, celer, bílou část pórku a česnek nakrájíme na drobné kousky a orestujeme na másle.
2. Přidáme hrášek, tymián a oregano, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Vaříme doměkka asi 15 minut.
3. Uvařenou polévku rozmixujeme dohladka. Zjemníme smetanou podle chuti a znovu necháme krátce přejít varem.
4. Podle chuti dosolíme či dopepříme.
Autor: Katka
Hrášková polévka s pórkem a celerem. Hrášková polévka se dá připravit na mnoho způsobů. Nejlepší je však jako pyré s opečenými krutonky.
Nejlepší recept
306
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ