Krémová česnečka

04.09 2015|Polévky
Krémová česnečka

Krémová česnečka patří k českým klasikám, které by na stole občas neměly chybět. Krémovou česnečku podáváme s pečenými kostičkami chleba.

Ingredience na krémovou česnečku:

  • 500 ml masového vývaru
  • 400 ml smetany na vaření
  • 100 ml bílého vína
  • 15 stroužků česneku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • čerstvý tymián
  • pažitka
  • kousek tvrdého sýra
  • opečené kostičky chleba

Příprava krémové česnečky:


1. Oloupané celé stroužky povaříme v 200 ml lehce osolené vody asi 15 minut. Vodu slijeme do horkého vývaru, česnek nasypeme do poloviny smetany a ponorným mixérem rozmixujeme. V druhé polovině smetany rozkvedláme mouku.

2. Do vývaru nalijeme víno a všechnu smetanu, a povaříme společně asi 10 minut.

3. Do odstavené polévky vmícháme posekanou pažitku.

4. Na talíři polévku posypeme opečenými kostičkami chleba, nastrouhaným sýrem a lístky tymiánu.

Autor: Jitka

Krémová česnečka patří ke klasickým receptům české kuchyně. Příprava česnečky je jednoduchá a rychlá. Krémová česnečka se obvykle servíruje
Nejlepší recept

 315 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ