Krémová česnečka
Špenátová polévka se sýrem
Polévka ze zelených fazolek
Mrkvová polévka s kari
Kapří polévka
Chřestová polévka z bílého chřestu
Hrášková polévka s pórkem a celerem
Kuřecí polévka s pórkem
Luštěninová polévka
Špenátová polévka se sýrem
Polévka ze zelených fazolek
Mrkvová polévka s kari
Kapří polévka
Chřestová polévka z bílého chřestu
Hrášková polévka s pórkem a celerem
Kuřecí polévka s pórkem
Luštěninová polévka
Krémová česnečka
Krémová česnečka patří k českým klasikám, které by na stole občas neměly chybět. Krémovou česnečku podáváme s pečenými kostičkami chleba.
Ingredience na krémovou česnečku:
- 500 ml masového vývaru
- 400 ml smetany na vaření
- 100 ml bílého vína
- 15 stroužků česneku
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- čerstvý tymián
- pažitka
- kousek tvrdého sýra
- opečené kostičky chleba
Příprava krémové česnečky:
1. Oloupané celé stroužky povaříme v 200 ml lehce osolené vody asi 15 minut. Vodu slijeme do horkého vývaru, česnek nasypeme do poloviny smetany a ponorným mixérem rozmixujeme. V druhé polovině smetany rozkvedláme mouku.
2. Do vývaru nalijeme víno a všechnu smetanu, a povaříme společně asi 10 minut.
3. Do odstavené polévky vmícháme posekanou pažitku.
4. Na talíři polévku posypeme opečenými kostičkami chleba, nastrouhaným sýrem a lístky tymiánu.
Autor: Jitka
Krémová česnečka patří ke klasickým receptům české kuchyně. Příprava česnečky je jednoduchá a rychlá. Krémová česnečka se obvykle servíruje
Nejlepší recept
315
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ