Kapří polévka

09.10 2015|Polévky

Ačkoliv se to nezdá, Vánoce už jsou skoro za rohem, proto je čas natrénovat kapří polévku. Přinášíme vám jeden z oblíbených receptů na tuto vánoční pochoutku.

Ingredience na kapří polévku:

  • 3 hlavy z kapra
  • vnitřnosti ze 2-3 kaprů
  • kousek pórku
  • lžíce másla
  • sůl
  • mletý pepř
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 kuliček pepře
  • 3 bobkové listy
  • 1 malá cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • muškátový oříšek
  • petrželová nať

Příprava kapří polévky:


1. Očištěné hlavy zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme kuličky koření, bobkový list, rozpůlenou cibuli a uvaříme (cca 20 minut).

2. Na pánvi rozehřejeme máslo, nasypeme drobně pokrájený pórek a na malé kousky nakrájené oprané a okapané vnitřnosti. Za stálého míchání osmažíme. Osolíme, opepříme, vmícháme mouku a ještě společně chvíli smažíme.

3. Vývar přecedíme, nasypeme do něho osmažené vnitřnosti a krátce vše povaříme. Nakonec do polévky vložíme maso obrané z hlav, podle chuti dosolíme, a dochutíme strouhaným muškátovým oříškem a pepřem. Nakonec vmícháme zelenou petrželku.

Autor: Marcela

Kapří polévka je klasika, která na vánočním stole rozhodně nesmí chybět. Rybí polévka z kapra je pochoutka, po které se jen zapráší. Nejlepší recept na kapří polévku
Nejlepší recept

Téma: Vánoce
 303 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ