Lahodná zázvorová polévka

26.02 2015|Polévky
Lahodná zázvorová polévka

Trochu netradiční polévkou je zázvorová polévka s kuřecím masem a rýží. Příprava není vůbec složitá a její exotická chuť za to rozhodně stojí.

Ingredience na zázvorovou polévku:

  • 1/4 kuřete nebo krůtí křídlo
  • 2 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 vrchovatá lžička mletého zázvoru nebo drcené zázvorové hlízy
  • sůl a pepř
  • 2 vrchovaté lžíce rýže
  • zelená petrželka
  • máslo

Příprava zázvorové polévky:


1. Na másle osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a zázvor.

2. K základu přidáme kuřecí maso, osolíme, opepříme, podlejeme trochou vody a dusíme doměkka.

3. Měkké maso vyjmeme, do hrnce přidáme vodu, do vařící vsypeme opranou rýži a vaříme do změknutí rýže. Nakonec do polévky vložíme maso obrané z kostí a nakrájené na kousky a zelenou petrželku.

Autor: Katka

Lahodná zázvorová polévka. Trochu netradiční polévkou je zázvorová polévka s kuřecím masem a rýží. Příprava není vůbec složitá a její exotická chuť za to rozhodně stojí.
Nejlepší recept

 305 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ