Hrstková polévka s uzeným
Zeleninová polévka s kroupami
Polévka z kukuřice
Krémová česneková polévka s bramborem
Květáková polévka s mrkví
Jednoduchá cibulačka
Lahodná zázvorová polévka
Zeleninová polévka s ovesnými vločkami
Česnečka se sýrem
Zeleninová polévka s kroupami
Polévka z kukuřice
Krémová česneková polévka s bramborem
Květáková polévka s mrkví
Jednoduchá cibulačka
Lahodná zázvorová polévka
Zeleninová polévka s ovesnými vločkami
Česnečka se sýrem
Hrstková polévka s uzeným
Hrstková polévka s uzeným je chutná polévka, do které můžete přidat, co dům dal. Dnešní recept je složen z čočky, hrachu a krup.
Ingredience na hrstkovou polévku s uzeným:
- 1 uzené vepřové koleno
- po hrstce fazolí, čočky, hrachu a krup
- 1 menší mrkev
- 1 menší petržel
- 1 malá cibule
- 2 bobkové listy
- po 5 kuličkách pepře a nového koření
- čerstvá majoránka a zelená petrželka
- 2 stroužky česneku
Příprava hrstkové polévky s uzeným:
1. Kroupy, fazole, hrách a čočku přebereme, opereme a zalijeme studenou vodou. Necháme namočené přes noc.
2. Ráno vodu slijeme, zalijeme čerstvou studenou vodou, přivedeme k varu a uvaříme doměkka. Měkké scedíme.
3. Koleno v hrnci také zalijeme studenou vodou, přidáme oloupanou cibuli, bobkový list, pepř, nové koření a uvaříme doměkka (rychlejší je to v tlakovém hrnci).
4. Uvařené koleno vyjmeme a vývar přecedíme.
5. Do vývaru přidáme na kousky pokrájenou mrkev a petržel a 5 minut povaříme. Pak přidáme scezené luštěniny, podle chuti dosolíme a necháme všechno společně přejít varem.
6. Do hotové polévky vložíme na kousky pokrájené maso z kolena, nadrobno posekané majoránku a petrželku a rozmačkaný česnek.
Autor: Lily
Hrstková polévka s uzeným je skvělým předchodem hlavního jídla. Hrstkovou polévku si připravíme z hrachu, čočky a krup. Hrstková polévka s uzeným
Nejlepší recept
350
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ