Hrstková polévka s uzeným

25.08 2015|Polévky
Hrstková polévka s uzeným

Hrstková polévka s uzeným je chutná polévka, do které můžete přidat, co dům dal. Dnešní recept je složen z čočky, hrachu a krup.

Ingredience na hrstkovou polévku s uzeným:

  • 1 uzené vepřové koleno
  • po hrstce fazolí, čočky, hrachu a krup
  • 1 menší mrkev
  • 1 menší petržel
  • 1 malá cibule
  • 2 bobkové listy
  • po 5 kuličkách pepře a nového koření
  • čerstvá majoránka a zelená petrželka
  • 2 stroužky česneku

Příprava hrstkové polévky s uzeným:


1. Kroupy, fazole, hrách a čočku přebereme, opereme a zalijeme studenou vodou. Necháme namočené přes noc.

2. Ráno vodu slijeme, zalijeme čerstvou studenou vodou, přivedeme k varu a uvaříme doměkka. Měkké scedíme.

3. Koleno v hrnci také zalijeme studenou vodou, přidáme oloupanou cibuli, bobkový list, pepř, nové koření a uvaříme doměkka (rychlejší je to v tlakovém hrnci).

4. Uvařené koleno vyjmeme a vývar přecedíme.

5. Do vývaru přidáme na kousky pokrájenou mrkev a petržel a 5 minut povaříme. Pak přidáme scezené luštěniny, podle chuti dosolíme a necháme všechno společně přejít varem.

6. Do hotové polévky vložíme na kousky pokrájené maso z kolena, nadrobno posekané majoránku a petrželku a rozmačkaný česnek.

Autor: Lily

Hrstková polévka s uzeným je skvělým předchodem hlavního jídla. Hrstkovou polévku si připravíme z hrachu, čočky a krup. Hrstková polévka s uzeným
Nejlepší recept

 350 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ