Česnečka se sýrem

27.08 2015|Polévky

Česnečka se sýrem, bramborem a žloutkem je klasika, kterou můžete najít v kterékoliv české hospodě. Nejlepší ale je, když si tuto polévku připravíte doma, z domácích surovin, ať už s domácím česnekem nebo doma uzené maso.

Ingredience na česnečku se sýrem:

pro 4 osoby
49 kcal na 100 ml
35 min.
  • 1 l vody
  • 1 - 2 brambory
  • 1 lžíce sádla
  • 5 stroužků česneku
  • sůl
  • zelená petrželka
  • eidam

Příprava polévky:


1. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, dáme do osolené vody společně se sádlem a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí brambor. Poté odstavíme z plotny, přidáme rozmačkaný česnek a promícháme. Kolik do polévky dáte česneku, záleží na vaši chuti. Čím více česneku, tím výraznější chuť. Pokud máte rádi extra ostrou polévku, přidejte část česneku do hotové polévky a dál už nevařte.

2. Do talíře vložíme syrový žloutek, není to ovšem nutné, a zalijeme vařící polévkou. Ozdobíme drobně pokrájenou petrželkou. Podáváme s osmaženými kostičkami chleba a nastrouhaným sýrem.

Autor: Lucie Frantová

Česnečka se sýrem je lahodná klasická polévka, které se rozhodně musí občas objevit na každém stole. Česnečku se sýrem podáváme se opečenými kostičkami chleba.
Nejlepší recept

 318 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ