Chřestová polévka z bílého chřestu

20.08 2015|Polévky
Chřestová polévka z bílého chřestu

Chřestová polévka z bílého chřestu je delikátní záležitost, kterou musíte rozhodně ochutnat. Lahodný chřestový krém podáváme samotný nebo s bílou bagetkou.

Ingredience na chřestovou polévku z bílého chřestu:

  • 500 g bílého chřestu
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • pár lístečků tymiánu

Příprava chřestové polévky z bílého chřestu:


1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a necháme vychladnout.

2. Chřest omyjeme, odřízneme zdřevnatělé konce a zbytek důkladně oloupeme škrabkou.

3. Do hrnce dáme očištěný chřest, zalijeme vodou, mírně osolíme a povaříme asi 10 minut.

4. Vývar scedíme ke studené jíšce a důkladně promícháme.

5. Z uvařeného chřestu odkrájíme hlavičky. Zbytek nakrájíme na kousky, vložíme do polévky a všechno společně vaříme asi 15 minut.

6. Potom polévku rozmixujeme ponorným mixérem, vložíme do ní odložené hlavičky chřestu a podle chuti doladíme solí a pepřem.

7. Na talíři polévku ozdobíme pár lístečky čerstvého tymiánu.

Autor: Anežka

Chřestová polévka z bílého chřestu je pokrm pro gurmány. Lahodný chřestový krém je vynikající v kombinaci s opečenou francouzskou bagetou. Chřestová polévka z bílého chřestu
Nejlepší recept

 322 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ