Chřestová polévka z bílého chřestu
Krémová česnečka
Špenátová polévka se sýrem
Polévka ze zelených fazolek
Mrkvová polévka s kari
Hrášková polévka s pórkem a celerem
Kuřecí polévka s pórkem
Luštěninová polévka
Hrstková polévka
Krémová česnečka
Špenátová polévka se sýrem
Polévka ze zelených fazolek
Mrkvová polévka s kari
Hrášková polévka s pórkem a celerem
Kuřecí polévka s pórkem
Luštěninová polévka
Hrstková polévka
Chřestová polévka z bílého chřestu
Chřestová polévka z bílého chřestu je delikátní záležitost, kterou musíte rozhodně ochutnat. Lahodný chřestový krém podáváme samotný nebo s bílou bagetkou.
Ingredience na chřestovou polévku z bílého chřestu:
- 500 g bílého chřestu
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- mletý bílý pepř
- pár lístečků tymiánu
Příprava chřestové polévky z bílého chřestu:
1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a necháme vychladnout.
2. Chřest omyjeme, odřízneme zdřevnatělé konce a zbytek důkladně oloupeme škrabkou.
3. Do hrnce dáme očištěný chřest, zalijeme vodou, mírně osolíme a povaříme asi 10 minut.
4. Vývar scedíme ke studené jíšce a důkladně promícháme.
5. Z uvařeného chřestu odkrájíme hlavičky. Zbytek nakrájíme na kousky, vložíme do polévky a všechno společně vaříme asi 15 minut.
6. Potom polévku rozmixujeme ponorným mixérem, vložíme do ní odložené hlavičky chřestu a podle chuti doladíme solí a pepřem.
7. Na talíři polévku ozdobíme pár lístečky čerstvého tymiánu.
Autor: Anežka
Chřestová polévka z bílého chřestu je pokrm pro gurmány. Lahodný chřestový krém je vynikající v kombinaci s opečenou francouzskou bagetou. Chřestová polévka z bílého chřestu
Nejlepší recept
322
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ