Židovský medovník pečený v domácí pekárně
5 vynikajících receptů z rakytníku
Lehký tvarohový koláč s rozinkami a posypkou
Úžasný karamelový fondant
Lahodný koláč s lesním ovocem
Ananasové řezy s krémem z mascarpone
Nepečený dort s krémem z kondenzovaného mléka a malinami
Řecký dezert Ekmek Kataifi
Pletený mazanec - chutně nejen na Velikonoce
5 vynikajících receptů z rakytníku
Lehký tvarohový koláč s rozinkami a posypkou
Úžasný karamelový fondant
Lahodný koláč s lesním ovocem
Ananasové řezy s krémem z mascarpone
Nepečený dort s krémem z kondenzovaného mléka a malinami
Řecký dezert Ekmek Kataifi
Pletený mazanec - chutně nejen na Velikonoce
Židovský medovník pečený v domácí pekárně

Majitelky domácích pekáren ví, že se v nich dá upéct nejen domácí chleba, ale také výborný moučník. Jednoduchý a efektivní je například židovský medovník plný oříšků, rozinek a kandovaného ovoce. Medovník je skvělý na snídaní i ke kávě.
Ingredience na židovský medovník:
- 1 hrnek silné černé instantní kávy
- 3/4 hrnku medu
- 2 vejce
- 5 lžíce rostlinného oleje
- 3 hrnky hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička skořice
- 0,3 lžičky hřebíčku
- 0,3 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
- 0,3 lžičky mletého zázvoru
- 1 hrnek vlašských ořechů
- 1 hrnek rozinek naložených do rumu
- 3 lžíce citronové kůry nebo kandovaného ovoce
Příprava medovníku v domácí pekárně:
1. V kávě rozehřejeme med. Necháme projít varem a odstavíme. Vychladlou kávu nalijeme do pečící nádoby v domácí pekárně.
2. Přidáme rozšlehaná vejce a olej.
3. Poté přisypeme hladkou mouku smíchanou s jedlou sodou. Dosypeme koření, ořechy, rozinky a kandované ovoce.
4. Zapneme program "SLADKÝ".
Autor: Liv
Židovský medovník pečený v domácí pekárně je sladká mňamka, kterou musíte vyzkoušet. Medovník plný rozinek, oříšků a kandovaného ovoce ocení nejen milovníci sladkého.
Nejlepší recept
Téma: Domácí pekárna
303
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ