Židovský medovník pečený v domácí pekárně

14.01 2019|Dezerty

Majitelky domácích pekáren ví, že se v nich dá upéct nejen domácí chleba, ale také výborný moučník. Jednoduchý a efektivní je například židovský medovník plný oříšků, rozinek a kandovaného ovoce. Medovník je skvělý na snídaní i ke kávě.

Ingredience na židovský medovník:

  • 1 hrnek silné černé instantní kávy
  • 3/4 hrnku medu
  • 2 vejce
  • 5 lžíce rostlinného oleje
  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička skořice
  • 0,3 lžičky hřebíčku
  • 0,3 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
  • 0,3 lžičky mletého zázvoru
  • 1 hrnek vlašských ořechů
  • 1 hrnek rozinek naložených do rumu
  • 3 lžíce citronové kůry nebo kandovaného ovoce

Příprava medovníku v domácí pekárně:


1. V kávě rozehřejeme med. Necháme projít varem a odstavíme. Vychladlou kávu nalijeme do pečící nádoby v domácí pekárně.

2. Přidáme rozšlehaná vejce a olej.

3. Poté přisypeme hladkou mouku smíchanou s jedlou sodou. Dosypeme koření, ořechy, rozinky a kandované ovoce.

4. Zapneme program "SLADKÝ".


Autor: Liv

Židovský medovník pečený v domácí pekárně je sladká mňamka, kterou musíte vyzkoušet. Medovník plný rozinek, oříšků a kandovaného ovoce ocení nejen milovníci sladkého.
Nejlepší recept

 302 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ