Úžasný karamelový fondant

08.02 2017|Dezerty

Pokud máte rádi čokoládové fondány, pak si určitě zamilujete i ty karamelové. Nadýchaný karamelový fondant s tekutým středem je vynikající v kombinaci s kvalitní vanilkovou zmrzlinou. Následující recept je na dvě porce.

Ingredience na karamelový fondant:

Na karamelový střed
  • 100 g hnědého cukru
  • 75 ml šlehačky
Piškot
  • 75 g másla
  • máslo na vymazání formiček
  • 75 g hnědého cukru
  • 1 vejce
  • 1/4 lžičky vanilkového extraktu
  • 75 g hladké mouky
  • vanilková zmrzlina na ozdobu

Příprava karamelového fondanu:


1. Nejdříve si připravíme karamel do středu fondantu. Cukr a smetanu rozpustíme na pánvi na střední teplotě a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Poté zvýšíme teplotu a necháme karamel bublat asi 3 minuty, dokud nezhoustne. Pak jej nalijeme do misky a dáme na dvě hodiny na chladné místo.

2. Po dvou hodinách karamel vytáhneme z ledničky a vydlábneme z něj dezertní lžičkou dvě kuličky o velikosti vlašského ořechu. Zbývající karamel dejte do lednice, později jej můžete ohřát a použít jako omáčku na fondant.

3. Troubu si rozehřejeme na 200 stupňů Celsia. Dvě malé formičky si dobře vymažeme máslem. V misce smícháme máslo a cukr. Poté přidáme vejce, vanilku a vyšleháme. Pak přidáme mouku a špetku soli. Směs rozdělíme mezi formičkami. Do každé formičky zatlačíme kuličku připraveného karamelu.

4. Fondanty dáme na plech a pečeme v centru trouby 20 minut. Poté je vytáhneme, vyklopíme na talíř, ozdobíme vanilkovou zmrzlinou a kdo chce, může polít karamelem.

Autor: Mak

Nadýchaný karamelový fondant je vynikajícím dezertem, který si okamžitě zamilujete. Tekutý karamelový střed je víc než perfektní. Karamelový fondant
Nejlepší recept

 340 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ