Malinová panna cotta

01.02 2017|Dezerty

Malinová panna cotta patří k těm dezertům, které se rozplývají na jazyku a nebudete jich mít nikdy dost. Senzační dezert se hodí pro jakoukoliv příležitost.

Ingredience na malinovou panna cottu:

  • 500 g malin
  • 225 g moučkového cukru
  • 2 lžíce želatiny Dr. Oetker
  • 250 ml + 170 ml smetany ke šlehání

Příprava malinové panna cotty:


1. Maliny rozmixujeme dohladka. Malinové pyré a cukru dáme do menšího kastrolu a na středním plameni přivedeme k varu. Povaříme 10-12 minut, až se objem zredukuje na polovinu. Do misky nalijeme 60 ml vody, přidáme želatinu a dáme na pět minut stranou.

2. Malinovou směs odstavíme z plamene a pomalu k ní přilijeme smetanu a rozpuštěnou želatinu. Směs vrátíme na plotnu a za občasného míchání povaříme 2 minuty.

3. Šest formiček ve zvoleném tvaru a obsahu 125 ml vymažeme máslem, nalijeme do nich malinovou směs a dáme na 4-6 hodin chladit.

4. Poté formičky vyklopíme na talířky a malinovou panna cottu můžeme ještě dozdobit malinami a třeba ušlehanou šlehačkou.

Malinová panna cotta je vynikající dezert, který si zamilujete. Příprava panna cotty je jednoduchá. Panna cotta z malin se připravuje podle
Nejlepší recept

 323 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ