Krém po katalánsku
Vynikající kiwi cheesecake
Luxusní dýňové palačinky se šlehačkou a skořicí
Kynutý švestkový koláč
Perníkový závin s povidly: jednoduchý a rychlý dezert
Limetkový cheesecake s kondenzovaným mlékem
Minivětrníčky s jahodami a šlehačkou
Malinová panna cotta
Lahodný koláč s lesním ovocem
Vynikající kiwi cheesecake
Luxusní dýňové palačinky se šlehačkou a skořicí
Kynutý švestkový koláč
Perníkový závin s povidly: jednoduchý a rychlý dezert
Limetkový cheesecake s kondenzovaným mlékem
Minivětrníčky s jahodami a šlehačkou
Malinová panna cotta
Lahodný koláč s lesním ovocem
Krém po katalánsku

Španělský katalánský krémový dezert nabudí představivost, srdce i chuťové pohárky. Katalánský krém je v podstatě španělská verze lahodného creme brulee. Tento dezert si zamilují všichni milovníci sladkého, hlavně však ti, co upřednostňují lehké, vanilkové dezerty.
Ingredience na krém po katalánsku:
- 300 ml mléka
- 200 ml smetany
- pomerančová kůra ze 2 pomerančů
- skořice
- 1/2 vanilkového lusku
- 5 vaječných žloutků
- 6 lžiček třtinového cukru
- špetka muškátového oříšku
- 50 g krystalového cukru
Příprava katalánského krému:
1. Předehřejte troubu na 150 stupňů. Do hlubokého pekáče nalijte 2 cm vody a dejte do středu pece.
2. V kastrolu smíchejte mléko a smetanu, čerstvou pomerančovou kůru, skořici a vanilku. Přiveďte k varu. Jakmile přijde směs k varu, odstraňte ji z tepla.
3. Vytáhněte z krému pomerančovou kůru, vanilku i skořici a krém nechte vychladnout.
4. Ušlehejte žloutky s cukrem do pěny. Opatrně je vlijte do krému ze smetany a mléka. Prolijte přes jemné síto.
5. Krém umístěte do formy do vodní lázně a pečte asi hodinu, dokud nezhoustne. Voda musí sahat jen do poloviny formiček.
6. Poté formu s katalánským krémem vytáhněte z trouby, nechte vychladnout a dejte ochladit do ledničky.
7. Těsně před podáváním zahřejte troubu na maximum. Povrch krému posypte špetkou muškátového oříšku a 1 polévkovou lžící hnědého cukru. Nechte zkaramelizovat a poté ihned podávejte. Důležité je katalánský krém vytáhnout včas, aby se nespálil.
Autor: Liv
Krém po katalánsku je vynikající dezert pocházející ze Španělska. Milovníci lehkých vanilkových dezertů si katalánský krém zamilují. Krém po katalánsku se
Nejlepší recept
313
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ