Kynutý švestkový koláč

22.07 2016|Dezerty

Kynutý švestkový koláč je dobrota, kterou byste si rozhodně neměli nechat ujít. Nadýchaný švestkový koláč ocení vaše rodina i přátelé.

Ingredience na švestkový koláč:

  • 200 g hl. mouky
  • 100 g másla
  • špetka soli
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 3-4 lžíce vody
  • 10 g droždí
  • 1 dl mléka
  • 800 g švestek
  • 4 lžíce cukru
  • balíček vanilkového cukru
  • tuk na vymaštění plechu

Příprava švestkového koláče:


1. Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Pak přidáme droždí vykynuté v trošce vlažného mléka, sůl a popřípadě vodu. Po částech přidáváme mouku, vypracujeme vláčné těsto, které necháme v teple vykynout.

2. Vykynuté těsto rozvalíme na plat, vložíme do tukem vymaštěné koláčové formy a prsty jej vytáhneme dotenka.

3. Švestky rozloupeme, vypeckujeme a rozložíme na připravený koláč, pokapeme citronovou šťávou a posypeme cukrem.

4. Koláč upečeme dozlatova v předehřáté troubě. Hotový posypeme cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem, popřípadě cukrem smíchaným s mletým mákem.

Autor: Ari

Švestkový koláč. Kynutý švestkový koláč je dobrota, kterou byste si rozhodně neměli nechat ujít. Nadýchaný švestkový koláč ocení vaše rodina i přátelé.
Nejlepší recept

 334 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ