Vynikající třešňový koláč

05.07 2016|Dezerty
Vynikající třešňový koláč

Lahodný třešňový koláč přijde vždycky vhod, ať už pro návštěvu nebo k snídani. Jeho příprava není složitá a na jídelním stole vypadá překrásně.

Ingredience na třešňový koláč:

Těsto:
  • 2,5 šálku hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce cukru
  • 12 lžic másla
  • 1/2 hrnku rostlinného tuku
  • 1/4 šálku vody
  • 1/4 šálku vodky
Náplň:
  • 4 šálky vypeckovaných třešní
  • 4 lžíce kukuřičného škrobu
  • 3/4 šálku cukru (záleží od sladkosti třešní)
  • 1/8 lžičky soli
  • šťáva z půlky citronu
  • 1/4 lžičky mandlového extraktu
  • 1 lžíce čerstvého másla
  • 1 vejce ušlehané se 2 lžícemi vody
  • cukr krystal na posypání

Příprava třešňového koláče:


1. Z ingrediencí na těsto vypracujte hladké těsto. V lepším případě si těsto připravte den předem a nechte si jej uležet v lednici.

2. Předehřejte troubu na 200 stupňů.

3. Smíchejte třešně, kukuřičný škrob, cukr, sůl, citron a mandlový extrakt.

4. Vyválejte polovinu vychlazeného těsta na pomoučeném válu tak, aby se dal vložit do dortové formy a půl palce by viselo přes okraj.

5. Koláč naplňte třešňovou směsí. Přebytečnou tekutinu odeberte. K náplni přidejte kousky másla.

6. Zbývající těsto vyválejte a nakrájejte na pásky. Ty pak přeložte do mřížky přes náplň. Připravený třešňový koláč potřete vejcem a posypte cukrem krystalem.

7. Dejte péct na 25 minut na 200 stupňů. Poté snižte teplotu na 150 stupňů a pečte dalších 25-30 minut, dokud nebude kůrka zlatá.

Autor: Liv

Lahodný třešňový koláč přijde vždycky vhod, ať už pro návštěvu nebo k snídani. Příprava třešňového koláče není složitá. Na koláč z třešní potřebujeme
Nejlepší recept

 326 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ