Nejlepší pudinkáče z kynutého těsta

07.07 2016|Dezerty

Pudinkáče jsou jedním z nejlepších moučníků, které znám. Kynuté těsto na pudinkáče je úžasně nadýchané a sladké. V kombinaci s pudinkovým krémem jsou pudinkáče naprosto geniální. Z následujícího receptu uděláte asi 15-20 pudinkáčů (záleží v jaké velikosti je budete dělat).

Ingredience na pudinkáče:

Těsto na pudinkáče:
  • 1/4 l vlažného mléka
  • 3 žloutky
  • 2 dl oleje
  • 40 dkg hl. mouky
  • 10 lžiček moučkového cukru
  • špetka soli
  • 1/3 prášku do pečiva
  • kostka droždí
Krém na pudinkáče:
  • 600 ml mléka
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 2 vanilkové pudinky
  • 10 dkg másla

Příprava pudinkáčů:


1. Ze surovin na těsto zadělejte těsto a nechte jej vykynout. Jakmile trochu nakyne, promíchejte jej a nechte znovu kynout.

2. Z vykynutého těsta upleťte copánky. Povrch potřete žloutkem rozmíchaným ve lžičce mléka, upečte dozlatova na 200 stupňů asi 15 minut.

3. Během pečení si připravte krém na pudinkáče. Pudink uvařte dle návodu a nechte vychladnout. 10 dkg másla rozšlehejte se lžíci moučkového cukru a postupně smíchejte s vychladlým pudinkem. Hotový krém pomocí cukrářského sáčku nastříkejte na rozpůlené upečené pudinkáče. Povrch pocukrujte.

Autor: Liv

Nejlepší pudinkáče z kynutého těsta. Pudinkáče jsou jedním z nejlepších moučníků, které znám. Kynuté těsto na pudinkáče je úžasně nadýchané a sladké. Recept na pudinkáče
Nejlepší recept

 306 
  Komentáře ( 1 )
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
hejlikova|30.12 2016 13:15
poprvé v životě jsem upekla z kynutého,povedlo se a bylo to fakt k " sežrání"
Odpovědět
 0