Vynikající skořicoví šneci z kynutého těsta

06.06 2016|Dezerty

Voňavé skořicové šneky z kynutého těsta si určitě nenechte ujít. Několikrát kynuté těsto je nadstandardně nadýchané a v kombinaci se skořicí a vanilkovou omáčkou je to opravdový gurmánský zážitek.

Ingredience na skořicové šneky z kynutého těsta:

  • šálek teplé vody
  • 1 lžička soli
  • 1/4 řepkového oleje
  • 1/4 medu
  • 1 polévková lžíce sušeného droždí
  • 3 šálky mouky
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička skořice
  • 1/4 šálku třtinového cukru
  • 1 lžíce margarínu
  • 1/4 šálku ořechů
  • 1/4 šálku javorového sirupu

Příprava skořicových šneků:


1. Smíchejte vodu, sůl, med, máslo a mouku ve středně velké míse. Přidejte droždí a dobře zpracujte. Pokapejte olejem a posypejte tenkou vrstvou mouky.

2. Položte těsto na stůl a dobře jej prohněťte, alespoň 10 minut. Pak jej vraťte do mísy a nechte kynout 30-45 minut.

3. Těsto rozložte na sůl a vyválejte do tenka. V mikrovlnné troubě rozpusťte máslo a rozetřete jej po těstě. Posypte cukrem a skořicí.

4. Srolujte těsto do role.

5. Před pečením potřete máslem, posypte sekanými ořechy a zalijte javorovým sirupem.

6. Nožem nařežte těsto na šneky a položte je na plech. Nechte kynout až jednu hodinu.

7. Pečte při 175 stupních asi 25 minut dozlatova.

Autor: Jad

Vynikající skořicoví šneci z kynutého těsta. Voňavé skořicové šneky z kynutého těsta si určitě nenechte ujít. Několikrát kynuté těsto na skořicové šneky
Nejlepší recept

 346 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ