Úžasný jahodový koláč s drobenkou

03.06 2016|Dezerty
Úžasný jahodový koláč s drobenkou

Vynikající jahodový koláč s drobenkou z ovesných vloček se obzvláště hodí pro speciální příležitosti. Vanilková poleva dodává jahodovému koláči slavnostní šmrnc i skvělou chuť.

Ingredience na jahodový koláč s drobenkou:

  • 1 šálek ovesných vloček
  • 3/4 šálku mouky
  • 1/3 hnědého cukru
  • 1/4 lžičky zázvorového prášku
  • 1/4 lžičky soli
  • 6 lžic rozpuštěného másla
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce cukru
  • 300 g jahod
Glazura
  • 1/2 šálku moučkového cukru
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžíce mléka

Příprava jahodového koláče s drobenkou:


1. Rozehřejte troubu na 190 stupňů. Formu na pečení vyložte pečícím papírem tak, aby visela po obou stranách.

2. Ve středně velké míse smíchejte ovesné vločky, 3/4 šálku mouky, třtinového cukru, zázvoru a soli. Přidejte rozpuštěné máslo a promíchejte. Dejte půlku této směsi na dno pekáče.

3. Jahody omyjte a nakrájejte na malé kousky a dejte je na těsto. Posypejte je kukuřičným škrobe, pokapejte citronovou šťávou a posypte polovinou cukru.

4. Povrch posypejte zbylou směsí vloček a mouky.

5. Pečte v troubě 35-40 minut. Poté vyjměte a nechte vychladnout.

6. Připravte si polevu - všechny ingredience rozšlehejte.

7. Položte koláč na talíř a pokapejte glazurou.

Autor: liv

Úžasný jahodový koláč s drobenkou. Vynikající jahodový koláč s drobenkou z ovesných vloček se obzvláště hodí pro speciální příležitosti. Vanilková poleva dodává jahodovému koláči
Nejlepší recept

 332 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ