Minivětrníčky s jahodami a šlehačkou
Limetkový cheesecake s kondenzovaným mlékem
Krém po katalánsku
Vynikající kiwi cheesecake
Luxusní dýňové palačinky se šlehačkou a skořicí
Malinová panna cotta
Lahodný koláč s lesním ovocem
Úžasný karamelový fondant
Lehký tvarohový koláč s rozinkami a posypkou
Limetkový cheesecake s kondenzovaným mlékem
Krém po katalánsku
Vynikající kiwi cheesecake
Luxusní dýňové palačinky se šlehačkou a skořicí
Malinová panna cotta
Lahodný koláč s lesním ovocem
Úžasný karamelový fondant
Lehký tvarohový koláč s rozinkami a posypkou
Minivětrníčky s jahodami a šlehačkou
Minivětrníčky s jahodami a šlehačkou jsou tradičním dezertem, který má rád snad každý. Minivětrníčky plněné šlehačkou a jahodami budou příjemnou tečkou za každým chodem.
Ingredience na minivětrníčky:
Těsto:
- 250 ml vody
- 100 ml oleje
- špetka soli
- 200 g hladké mouky
- 4 vejce
- 500 ml smetany ke šlehání
- kůra z jednoho pomeranče
- moučkový cukr na ozdobu
- 250 g jahod
Příprava minivětrníčků se šlehačkou a jahodami:
1. V hluboké pánvi nebo v kastrolu smíchejte vodu s olejem a se špetkou soli. Postavte na plotýnku a přiveďte směs k varu. Jakmile voda s olejem začne probublávat, postupně přisypte mouku. Mírně ztlumte oheň a důkladně míchejte, nejlépe rovnou vařečkou, dokud se hmota nepřestane lepit ke dnu.
2. Základ těsta na minivětrníky přendejte do mísy a buď ručně, nebo v kuchyňském robotu míchejte, aby hmota zchladla na tělesnou teplotu. Rozklepněte 2 vejce do hrnku, trochu promíchejte a zapracujte do těsta. Totéž udělejte se zbývajícími vejci. Jinak by se tvořily hrudky.
3. Plech vyložte pečicím papírem a na něj tužkou po rubu obkreslujte hrnek, aby se vám povedlo udělat všechny minivětrníčky stejně velké. Těstem naplňte cukrářský sáček a vykružte větrníky; začněte od středu. Rozehřejte troubu na 200 °C. Korpusy pečte půl hodiny, v horkovzdušné při 180°C. Troubu otevírejte co nejméně, unikala by pára, která je u odpalovaného těsta tajemstvím úspěchu. Vyndejte z trouby, nechte vychladnout a větrníčky pak podélně rozřízněte na poloviny.
4. Smetanu ušlehejte do tuha a vmíchejte do ní kůru z pomerančů a rozmixované jahody. Naplňte jí cukrářský sáček a šlehačkou ozdobte spodní části minivětrníčků. Přiklopte a poprašte cukrem.
Autor: Liv
Minivětrníčky s jahodami a šlehačkou. Minivětrníčky s jahodami a šlehačkou jsou tradičním dezertem, který má rád snad každý. Minivětrníčky plněné šlehačkou a jahodami
Nejlepší recept
349
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ