Minivětrníčky s jahodami a šlehačkou

18.01 2017|Dezerty

Minivětrníčky s jahodami a šlehačkou jsou tradičním dezertem, který má rád snad každý. Minivětrníčky plněné šlehačkou a jahodami budou příjemnou tečkou za každým chodem.

Ingredience na minivětrníčky:

Těsto:
  • 250 ml vody
  • 100 ml oleje
  • špetka soli
  • 200 g hladké mouky
  • 4 vejce
Krém:
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • kůra z jednoho pomeranče
  • moučkový cukr na ozdobu
  • 250 g jahod

Příprava minivětrníčků se šlehačkou a jahodami:


1. V hluboké pánvi nebo v kastrolu smíchejte vodu s olejem a se špetkou soli. Postavte na plotýnku a přiveďte směs k varu. Jakmile voda s olejem začne probublávat, postupně přisypte mouku. Mírně ztlumte oheň a důkladně míchejte, nejlépe rovnou vařečkou, dokud se hmota nepřestane lepit ke dnu.

2. Základ těsta na minivětrníky přendejte do mísy a buď ručně, nebo v kuchyňském robotu míchejte, aby hmota zchladla na tělesnou teplotu. Rozklepněte 2 vejce do hrnku, trochu promíchejte a zapracujte do těsta. Totéž udělejte se zbývajícími vejci. Jinak by se tvořily hrudky.

3. Plech vyložte pečicím papírem a na něj tužkou po rubu obkreslujte hrnek, aby se vám povedlo udělat všechny minivětrníčky stejně velké. Těstem naplňte cukrářský sáček a vykružte větrníky; začněte od středu. Rozehřejte troubu na 200 °C. Korpusy pečte půl hodiny, v horkovzdušné při 180°C. Troubu otevírejte co nejméně, unikala by pára, která je u odpalovaného těsta tajemstvím úspěchu. Vyndejte z trouby, nechte vychladnout a větrníčky pak podélně rozřízněte na poloviny.

4. Smetanu ušlehejte do tuha a vmíchejte do ní kůru z pomerančů a rozmixované jahody. Naplňte jí cukrářský sáček a šlehačkou ozdobte spodní části minivětrníčků. Přiklopte a poprašte cukrem.

Autor: Liv

Minivětrníčky s jahodami a šlehačkou. Minivětrníčky s jahodami a šlehačkou jsou tradičním dezertem, který má rád snad každý. Minivětrníčky plněné šlehačkou a jahodami
Nejlepší recept

 349 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ