Výborný nepečený čokoládový dort s arašídovým máslem

01.02 2016|Dezerty
Výborný nepečený čokoládový dort s arašídovým máslem

Tento nepečený čokoládový dort vylepšený o arašídové máslo je tak výborný, že mu jen těžko odolat. Navíc, příprava nepečeného čokoládového dortu není vůbec složitá.

Ingredience na nepečený čokoládový dort:

Korpus:
  • 1 šálek vlašských ořechů
  • 1 šálek datlí
  • 1/4 šálku kakaového prášku
  • 2 lžíce lněné mouky
  • 2 lžíce vody
  • 1/4 lžičky mleté skořice
Krém:
  • 1/2 šálku datlí
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1/2 šálku arašídového másla
  • 2/3 šálku kokosového mléka
  • 1/2 lžičky soli
Čokoládová pěna:
  • 1 avokádo
  • 1/2 šálku datlí
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 1/4 šálku kokosového mléka
Na ozdobu:
  • strouhaná čokoláda
  • arašídy

Příprava nepečeného čokoládového dortu:


1. Všechny ingredience na korpus dejte do mixéru a rozmixujte do lepkavé hmoty. Hmotu nalijte do nádoby, utlačte a dejte do mrazáku.

2. Rozmixujte datle v mixéru dohladka.

3. Poté přidejte zbývající složky krému a znovu rozmixujte dohladka.

4. Vyjměte dort z mrazáku. Rovnoměrně na něj naneste krém a vraťte zpět.

5. Připravte si pěnu. Datle rozmixujte a přidejte k nim zbývající přísady na pěnu a umixujte do hladké, napěněné hmoty.

6. Vyjměte dort z mrazničky a naplňte jej čokoládovou pěnou. Poté vraťte zpět do ledničky a nechte uležet asi 3 hodiny.

7. Před podáváním dejte koláč z mrazáku do ledničky asi na 10 minut. Kdo chce, může jej nazdobit strouhanou čokoládou a arašídy.

Autor: Jad

Výborný nepečený čokoládový dort s arašídovým máslem. Tento nepečený čokoládový dort vylepšený o arašídové máslo je tak výborný, že mu jen těžko odolat.
Nejlepší recept

 328 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ