Babiččin jogurtový koláč

11.02 2016|Dezerty
Babiččin jogurtový koláč

Babiččin jogurtový koláč je velmi rychlý a opravdu chutný koláč. Potřebujete jen mísu na zamíchání těsta a plech na pečení. Nic nevážíte - použijete kelímek od jogurtu. Koláč je ideální pro ty, kteří nemají rádi suché těsto.

Ingredience na babiččin jogurtový koláč:

  • 2 kelímky bílého smetanového jogurtu
  • 3 kelímky polohrubé mouky
  • 1,5 kelímku krystalového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • čerstvé, mražené nebo zavařené ovoce
Žmolenka
  • polohrubá mouka
  • cukr
  • máslo

Příprava jogurtového koláče:

Do mísy dejte všechny ingredience. Dobře promíchejte. Hotové těsto rozetřete na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto poklaďte ovoce dle vašeho výběru. Povrch koláče posypejte žmolenkou. Dejte do předem vyhřáté trouby na 35 minut na 170 °C. Vychladlý koláč nakrájejte a posypejte moučkovým cukrem.

Autor: Liv

Babiččin jogurtový koláč. Lehký babiččin jogurtový koláč je velmi rychlý a opravdu chutný koláč. Potřebujete jen mísu na zamíchání těsta a plech na pečení.
Nejlepší recept

 342 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ