Lahodná pěna z bílé čokolády

13.02 2016|Dezerty

Chcete-li ochutnat vynikající dezert, nemusíte se nutně vydat do stylové, luxusní restaurace. Výborný dezert si můžete připravit i doma. A vůbec není složitý. Příprava lehké pěny z bílé čokolády vám nezabere víc než hodinu.

Ingredience na pěnu z bílé čokolády:


  • 180 g bílé čokolády
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce želatiny
  • 1,5 husté smetany na šlehání
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • maliny nebo jahody na ozdobu

Příprava pěny z bílé čokolády:


1. Troubu rozehřejte na 150 stupňů.

2. Čokoládu dejte spolu s olejem do žáruvzdorné formy a nechte roztopit v troubě.

3. Čokoládu vyjměte z trouby a rozmíchejte ji do hladka. Pak vraťte nádobu zpátky do trouby a vařte 15-20 minut. Každých pět minut formu vytáhněte a čokoládu rozmíchejte.

4. Poté vyndejte čokoládu z trouby a dejte ji stranou do misky.

5. V jiné misce smíchejte lžíci želatiny s lžíci studené vody a nechte ji 5 minut nabobtnat.

6. Půl šálku smetany nalijte do malé pánve, přiveďte k varu a smíchejte se želatinou.

7. Čokoládovou směs smíchejte se smetanovou. Přidejte špetku soli a pepře a zamíchejte.

8. Dejte pěnu do formiček a nechte ji vychladnout v ledničce asi 20 minut.

9. Zbývající smetanu ušlehejte, ozdobte jí dezert a nechte v chladničce další 4 hodiny. Před podáváním ozdobte malinami.

Autor: Liv

Lahodná pěna z bílé čokolády. Příprava lehké pěny z bílé čokolády vám nezabere víc než hodinu. Čokoládová pěna z bílé čokolády
Nejlepší recept

 338 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ