Jahodová pěna

13.02 2016|Dezerty
Jahodová pěna

Jemná a sladká jahodová pěna z mraženého či čerstvého ovoce je geniálním dezertem pro každou příležitost. Kombinace jahod a šlehačky nenechá nikoho chladným.

Ingredience na jahodovou pěnu:


  • 50 ml smetany na šlehání
  • 150 g jahod
  • 80 g cukru
  • 2 plátky želatiny
  • 60 g bílé čokolády
  • 1-2 větvičky máty

Příprava jahodové pěny:


1. Želatinu zalijte studenou vodu, aby změkla.

2. Čokoládu nastrouhejte na jemno.

3. Jahody rozmixujte v mixéru. Přidejte k nim želatinu a vše dobře rozmíchejte.

4. Šlehačku ušlehejte s cukrem a smíchejte s jahodovou omáčkou. Přidejte nastrouhanou čokoládu.

5. Jahodovou pěnu naplňte do sklenic a dejte na 2 hodiny do ledničky.

6. Před podáváním jahodovou pěnu ozdobte čokoládou, plátky jahod a lístky máty.

Autor: Liv

Jahodová pěna. Jemná a sladká jahodová pěna z mraženého či čerstvého ovoce je geniálním dezertem pro každou příležitost. Kombinace jahod a šlehačky nenechá nikoho chladným.
Nejlepší recept

 317 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ