Flambované banány

13.02 2016|Dezerty
Flambované banány

Pokud hledáte jednoduchý a oku i žaludku lahodící dezert, pak musíte určitě vyzkoušet flambované banány. Jsou vynikající samy o sobě i v kombinaci s vanilkovou zmrzlinou a strouhanou čokoládou.

Ingredience na flambované banány:


  • 2 banány
  • 2 lžičky másla
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 3-4 lžíce tmavého rumu

Příprava flambovaných banánů:


1. Na pánvi rozpusťte máslo. Banány podélně rozřízněte a přidejte je do pánve k máslu.

2. Banány posypejte třtinovým cukrem a smažte je z posypané strany asi 2 minuty. Poté posypejte cukrem druhou stranu a znovu opečte.

3. Do pánve opatrně přidejte rum a zapalte jej. Když plamen zhasne, můžete pokrm podávat.

4. Flambované banány servírujeme ideálně s vanilkovou zmrzlinou, šlehačkou a nastrouhanou čokoládou.

Autor: Liv

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 22 užitečných důvodů, proč jíst banány

Flambované banány. Pokud hledáte jednoduchý a oku i žaludku lahodící dezert, pak musíte určitě vyzkoušet flambované banány. Jsou vynikající samy o sobě i v kombinaci s vanilkovou zmrzlinou
Nejlepší recept

 349 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ