Bezlepková bábovka

11.02 2016|Dezerty

Celiakie je chronické onemocnění sliznice tenkého střeva, způsobené přecitlivělosti na lepek. Bezlepková dieta je celoživotním osudem při nemocech celiakie. Abychom celiakům tento úděl zjednodušili, připravili jsme pro ně pár bezlepkových receptů. Jedním z nich je bezlepková bábovka.

Ingredience na bezlepkovou bábovku:

  • 6 vajec
  • 6 lžic bezlepkové směsi (Jizerka)
  • 6 lžic krupicového cukru
  • 1 lžíce stolního oleje

Příprava bezlepkové bábovky:

Vejce oddělte a šlehejte nejdříve bílky a za postupného přidávání cukru vyšlehejte pevný sníh. Snižte rychlost šlehání a postupně zašlehávejte žloutky. Po zašlehání žloutků ručně postupně do hmoty vmíchejte bezlepkovou směs a nakonec lžíci oleje. Hmotu vlijte do vymazané a kukuřičnou strouhankou vysypané formy a pečte při 180°C cca 30 minut.

Autor: Liv

Bezlepková bábovka. Celiakie je chronické onemocnění sliznice tenkého střeva, způsobené přecitlivělosti na lepek. Bezlepková bábovka je
Nejlepší recept

 340 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ