Clafoutis s ananasem a vanilkou
Mrkvové sušenky cookies
Luxusní dýňová roláda
Mrkvový dort s pomerančem
Čokoládový fondánt
Jednoduchý recept na makronky
Výborný nepečený čokoládový dort s arašídovým máslem
Babiččin jogurtový koláč
Bezlepková bábovka
Mrkvové sušenky cookies
Luxusní dýňová roláda
Mrkvový dort s pomerančem
Čokoládový fondánt
Jednoduchý recept na makronky
Výborný nepečený čokoládový dort s arašídovým máslem
Babiččin jogurtový koláč
Bezlepková bábovka
Clafoutis s ananasem a vanilkou
Nadýchaný a vláčný clafoutis s ananasem je ideální dezert k rodinnému čaji. Clafoutis lze podávat teplý i vychlazený, ideálně s kopečkem vanilkové zmrzliny.
Ingredience na clafoutis s ananasem:
- 1 malý ananas
- 3 vajíčka
- 20 g másla
- 250 mléka
- 100 g mouky
- 100 g cukru
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1 vanilka
Příprava clafoutisu s ananasem:
1. Odřízněte vrchol ananasu a rozřízněte jej podélně na čtyři kusy.
2. Oloupejte jej a odstraňte vláknité jádro. Každý kus nařežte na plátky o tloušťce 0,5 cm.
3. Do hrnce nalijte mléko a přidejte semínka vanilky. Mléko zahřejte.
4. Ušlehejte vejce s cukrem do pevné bílé pěny. Opatrně přidejte mouku, vanilku s mlékem a míchejte.
5. Zapékací misku vytřete máslem, dejte do ní kousky ananasu a nalijte na ně těsto.
6. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 40 minut.
7. Před podáváním posypte moučkovým cukrem.
Autor: Mak
Clafoutis s ananasem a vanilkou. Nadýchaný a vláčný clafoutis s ananasem je ideální dezert k rodinnému čaji. Clafoutis lze podávat teplý i vychlazený
Nejlepší recept
340
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ