Clafoutis s ananasem a vanilkou

30.01 2016|Dezerty

Nadýchaný a vláčný clafoutis s ananasem je ideální dezert k rodinnému čaji. Clafoutis lze podávat teplý i vychlazený, ideálně s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Ingredience na clafoutis s ananasem:

  • 1 malý ananas
  • 3 vajíčka
  • 20 g másla
  • 250 mléka
  • 100 g mouky
  • 100 g cukru
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 vanilka

Příprava clafoutisu s ananasem:


1. Odřízněte vrchol ananasu a rozřízněte jej podélně na čtyři kusy.

2. Oloupejte jej a odstraňte vláknité jádro. Každý kus nařežte na plátky o tloušťce 0,5 cm.

3. Do hrnce nalijte mléko a přidejte semínka vanilky. Mléko zahřejte.

4. Ušlehejte vejce s cukrem do pevné bílé pěny. Opatrně přidejte mouku, vanilku s mlékem a míchejte.

5. Zapékací misku vytřete máslem, dejte do ní kousky ananasu a nalijte na ně těsto.

6. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 40 minut.

7. Před podáváním posypte moučkovým cukrem.

Autor: Mak

Clafoutis s ananasem a vanilkou. Nadýchaný a vláčný clafoutis s ananasem je ideální dezert k rodinnému čaji. Clafoutis lze podávat teplý i vychlazený
Nejlepší recept

 339 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ