Luxusní dýňová roláda

20.01 2016|Dezerty

Dýňová roláda je velmi jednoduchá na přípravu a zároveň geniálně chutná. Dopřejte si ji ke kávě nebo svačině. Ocení ji rodina i návštěva.

Ingredience na dýňovou roládu:

  • 3 vejce
  • 1 šálek cukru
  • 2/3 šálku dýňového pyré
  • lžíce citronové šťávy
  • 2/3 šálku mouky
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička mletého muškátového oříšku
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 šálek moučkového cukru
  • 1/4 šálku másla
  • 1 balíček smetanového sýru Philadelphia
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Příprava dýňové rolády:


1. Předehřejte si troubu na 165 stupňů. Připravte si plech a vytřete jej máslem.

2. V míse našlehejte vejce, dýňové pyré a citronovou šťávu.

3. Smíchejte mouku, skořici, muškátový oříšek a zázvor. Přidejte mokré ingredience a dobře promíchejte.

4. Těsto nalijte na plech a pečte 15 až 20 minut. Poté vyjměte z trouby a nechte vychladnout.

5. Vyjměte těsto z plechu a položte jej na utěrku. Ručník s těstem srolujte.

6. Připravte si krém smícháním cukru, másla, smetanového sýru a vanilky.

7. Rozbalte srolované těsto a potřete ho náplní. Poté jej opět srolujte, tentokrát už bez utěrky. Hotovou dýňovou roládu zabalte do potravinářské fólie a dejte na chvíli do ledničky. Před podáváním posypejte moučkovým cukrem a nakrájejte na 8-10 porcí.

Autor: jad

Luxusní dýňová roláda. Dýňová roláda je velmi jednoduchá na přípravu a zároveň geniálně chutná. Dýňovou roládu si zamiluje vaše rodina i hosté
Nejlepší recept

 346 
  Komentáře ( 1 )
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Alex|21.01 2016 03:19
Super!
Odpovědět
 2