Klasický tvarohový nákyp

09.01 2016|Dezerty

Tvarohový nákyp je oblíbená pochoutka mého dětství. Jednoduchý a přitom vynikající pokrm lze použít jako dezert, svačinu nebo snídani.

Ingredience na tvarohový nákyp:

  • 500 g tvarohu
  • 100 g krupice
  • 1/3 šálku mléka
  • 150 g cukru
  • 50 g másla
  • 2 vejce
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1/2 šálku rozinek

Příprava tvarohového nákypu:


1. Rozinky namočte ve vroucí vodě. Tvaroh propasírujte přes síto, přidejte k němu vejce, měkké máslo, mléko, cukr a vanilkový cukr. Z ingrediencí ušlehejte homogenní směs.

2. Propláchněte hrozinky ve studené vodě a přidejte je ke směsi. Vmíchejte krupici. Nechte 30 minut odstát. Během této doby krupice absorbuje tekutinu a zvětší objem.

3. Zapékací mísu vytřete máslem. Dejte těsto do formy a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 40 minut.

4. Jakmile je pudink hotový, nechte mírně vychladnout a podávejte se zakysanou smetanou nebo džemem.

Autor: Liv

Klasický tvarohový nákyp. Tvarohový nákyp je oblíbená pochoutka mého dětství. Jednoduchý a přitom vynikající pokrm lze použít jako dezert, svačinu nebo snídani.
Nejlepší recept

 347 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ