Čokoládový fondánt

09.01 2016|Dezerty

Delikátní čokoládový fondánt patří mezí nejoblíbenější dezerty na celém světě. Lahodný čokoládový dortík se podává přelitý jahodovým nebo malinovým coulis.

Ingredience na čokoládový fondánt:

  • 4 lžíce kakaa
  • 50 g bílé čokolády
  • 200 g 70 % hořké čokolády
  • 200 g másla
  • 4 vejce
  • 3 žloutky
  • 90 g třtinového cukru
  • 25 g mouka

Příprava čokoládového fondántu:


1. Malé formičky na pečení fondántu potřeme tukem a lehce posypeme kakaem.

2. Ve vodní lázni rozpustíme máslo spolu s tmavou a bílou čokoládou.

3. Na vodní lázní umícháme žloutky z cukru, dokud směs dvakrát nenabude.

4. Do rozpuštěné čokolády vmícháme mouku.

5. Spojíme čokoládovou a vaječnou směs. Důkladně promícháme.

6. Těsto nalijte do formiček a dejte péct na 10 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.

7. Před podáváním posypte kakaem a ozdobte ovocným coulis a mátou.

Autor: Jad

Čokoládový fondánt. Delikátní čokoládový fondánt patří mezí nejoblíbenější dezerty na celém světě. Lahodný čokoládový dortík se podává přelitý jahodovým coulis
Nejlepší recept

 341 
  Komentáře ( 1 )
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Ja|18.01 2016 21:24
Zkus to :-)
Odpovědět
 0