Čokoládový fondánt
Klasický tvarohový nákyp
Tvarohový koláč s jahodami a vodkou
Vánoční roláda Bûche de Noël
Domácí oreo sušenky
Mrkvový dort s pomerančem
Luxusní dýňová roláda
Mrkvové sušenky cookies
Clafoutis s ananasem a vanilkou
Klasický tvarohový nákyp
Tvarohový koláč s jahodami a vodkou
Vánoční roláda Bûche de Noël
Domácí oreo sušenky
Mrkvový dort s pomerančem
Luxusní dýňová roláda
Mrkvové sušenky cookies
Clafoutis s ananasem a vanilkou
Čokoládový fondánt

Delikátní čokoládový fondánt patří mezí nejoblíbenější dezerty na celém světě. Lahodný čokoládový dortík se podává přelitý jahodovým nebo malinovým coulis.
Ingredience na čokoládový fondánt:
- 4 lžíce kakaa
- 50 g bílé čokolády
- 200 g 70 % hořké čokolády
- 200 g másla
- 4 vejce
- 3 žloutky
- 90 g třtinového cukru
- 25 g mouka
Příprava čokoládového fondántu:
1. Malé formičky na pečení fondántu potřeme tukem a lehce posypeme kakaem.
2. Ve vodní lázni rozpustíme máslo spolu s tmavou a bílou čokoládou.
3. Na vodní lázní umícháme žloutky z cukru, dokud směs dvakrát nenabude.
4. Do rozpuštěné čokolády vmícháme mouku.
5. Spojíme čokoládovou a vaječnou směs. Důkladně promícháme.
6. Těsto nalijte do formiček a dejte péct na 10 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
7. Před podáváním posypte kakaem a ozdobte ovocným coulis a mátou.
Autor: Jad
Čokoládový fondánt. Delikátní čokoládový fondánt patří mezí nejoblíbenější dezerty na celém světě. Lahodný čokoládový dortík se podává přelitý jahodovým coulis
Nejlepší recept
342
Komentáře ( 1 )
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Ja|18.01 2016 21:24
Zkus to :-)
Odpovědět
2