Tvarohový koláč s jahodami a vodkou

14.12 2015|Dezerty
Tvarohový koláč s jahodami a vodkou

Tvarohový koláč s jahodami a vodkou je originální a velmi chutný dort, které můžete s klidným svědomím postavit na slavnostní tabuli. Tvarohový koláč příjemně překvapí vás i vaše hosty.

Ingredience na tvarohový koláč s jahodami a vodkou:

  • 100 ml vodky
  • 1 polévková lžíce + 200 g moučkového cukru
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 400 a 200 g jahod
  • 300 g sušenek
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky skořice
  • 500 g smetanového sýru
  • 375 ml smetany
  • 1 citron
  • 50 g mouky
  • 5 vajec
  • 100 g jahodového džemu
  • šlehačka

Příprava tvarohového koláče s jahodami a vodkou:


1. Vodku nalijte do velké mísy. Přijdete jednu lžíci moučkového cukru a 1 lžičku vanilkového extraktu. Promíchejte a přidejte 400 gramů jahod. Nechte uležet alespoň 4 hodiny.

2. Troubu předehřejte na 180 stupňů.

3. Sušenky rozdrobte na drobky. Smíchejte se solí, skořicí a přidejte k ním 150 g rozpuštěného másla. Vše dobře smíchejte a rovnoměrně rozmělněte na dno pečící formy.

4. Pečte 10 minut na střední teplotu.

5. V misce rozmíchejte smetanový sýr, smetanu, citronovou šťávu a kůru, zbývající moučkový cukru, lžičku vanilkového extraktu, mouku a vejce.

6. Jahode zceďte a šťávu si odložte. Jahody smíchejte se sýrovou směsí.

7. Dejte měs na korpus.

8. Formu zakryjte pečícím papírem a pečte ji ve vodní lázni tak, aby byla pečící forma s koláčem ponořena minimálně 2 centimetry ve vodě.

9. Tvarohový koláč pečte v troubě 75 minut.

10. Poté můžete nechat přes noc v ledničce. Před podáváním rozehřejte jahodový džem a polovinu odložené šťávy, dokud se vám nevytvoří sirup. Tvarohový koláč polijte sirupem, ozdobte jahodami a šlehačkou.

Autor: Jad

Tvarohový koláč s jahodami a vodkou. Tvarohový koláč s jahodami a vodkou je originální a velmi chutný dort, které můžete s klidným svědomím postavit na slavnostní
Nejlepší recept

 313 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ