Vánoční roláda Bûche de Noël

06.12 2015|Dezerty

Vánoční roláda Buche Noel je tradiční dezert, který lze během vánočního času najít na každém francouzském stole. Lahodný čokoládový moučník je však oblíbený po celém světě.

Ingredience na vánoční roládu Buche Noel:

  • 100 g mouky
  • 200 g cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 5 vajec
  • 3 žloutky
  • 250 g másla
  • 100 g hořké čokolády
  • 3 lžičky instnatní kávy

Příprava vánoční rolády Buche Noel:


1. Vezmeme 4 vejce a oddělíme bílky od žloutků. Bílky dáme stranou a žloutky ušleháme se 100 g cukru a vanilkovým cukrem. Pak přidáme páté vejce, znovu ušleháme a postupně přidáváme mouku, dokud nevznikne těsto.

2. V samostatné míse smícháme 4 vaječné bílky do pevné pěny a opatrně přidáme do těsta. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem, namažeme máslem a lehce pomoučíme.

3. Těsto rozložíme rovnoměrně na plech a pečeme v předehřáté troubě na 200 stpuňů na 10 minut. Poté vyjmeme z trouby a zakryjeme na 10 minut vlhkým ručníkem.

4. V pánvi ohřejeme na pánvi zbývající cukr, přidáme trochu vody a uděláme karamel. Poté přidáme do mísy se žloutky a důkladně, ale opatrně zašleháme. Dále přidáme změklé máslo.

5. Čokoládu roztopíme ve vodní lázni. Výše připravený krém rozdělíme na dvě části. Do jedné dáme rozpuštěnou čokoládu a do druhé instantní kávu. Pokud krémy nemají správnou konzistenci, dáme je na chvíli ztuhnout do ledničky.

6. Na korpus namažeme rovnoměrně kávový krém a zatočíme jej do rolády. Vrch rolády potřeme čokoládovým krémem a nožem do krému vytvoříme rýhy podobné struktuře dřeva.

7. Ostrým nožem uřežeme kousek rolády na každém konci, aby nám vznikl úhledný řez. Kdo chce, může ještě dozdobit podle potřeby.

Autor: Jad

Vánoční roláda Buche de Noel.Vánoční roláda Buche Noel je tradiční dezert, který lze během vánočního času najít na každém francouzském stole. Příprava Buche Noel
Nejlepší recept

 312 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ