Třené rohlíčky

28.07 2015|Dezerty
Třené rohlíčky

Třené rohlíčky jsou jemné, potřené pikantní marmeládou a voní vanilkou i čokoládou. Jejich příprava je rychlá. Určitě zachutnají i vám.

Ingredience na třené rohlíčky:

  • 100 g moučkového cukru
  • 250 g hery nebo másla
  • 60 g pudinkového prášku
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 150 g pikantní marmelády
  • 150 g čokolády na vaření 50 g
  • 50 g 100% tuku

Příprava třených rohlíčků:

V misce utřete Heru nebo máslo s cukrem, přidejte vejce a žloutky, přisypejte mouku a puding. Směs zpracujte v těsto. S těstem pracujte rychle, neboť rychle tuhne. Plátěný sáček s ozdobnou trubičkou nebo kovovou zdobičku naplňte těstem a rohlíčky stříkejte na plech s pečícím papírem. Pečte je velmi zvolna, aby těsto neztratilo tvar, asi na 180-190°C dorůžova. Po vychladnutí spojte dva rohlíčky pikantní marmeládou a konce namočte v čokoládě. Příprava tekuté čokolády - čokoládu nalámejte do hrnku, přidejte 100% tuk a nechte rozpustit.

Autor: Lenka

Třené rohlíčky jsou jemné, potřené pikantní marmeládou a voní vanilkou i čokoládou. Jejich příprava je rychlá. Třené rohlíčky z lineckého těsta budou pro vás hračka.
Nejlepší recept

 324 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ