Lívanečky s jablkovou kaší a skořicí

28.07 2015|Dezerty

Lívanečky s jablkovou kaší a skořicí si můžete dopřát na snídani i jako sladkou tečku za dobrým obědem. Tradiční recept ocení všichni milovníci sladkého..

Ingredience na lívanečky s jablkovou kaší:

  • 120 g hladké mouky
  • ¼ l mléka
  • 1 vejce
  • 40 g moučkového cukru
  • 120 g tuku
  • ¼ prášku do pečiva
  • ½ kg jablek
  • 80 g másla
  • 60 g perníku
  • 80 g moučkového cukru do jablkové kaše
  • citronová kůra,vanilkový cukr,skořice, sůl

Příprava lívanečků s jablečnou kaší:

Do mísy dejte mléko, prosátou mouku, vejce, cukr, sůl, citronovou kůru, vanilkový cukr a vše dobře promíchejte, aby nezůstaly hrudky. Těsto, do kterého jste těsně pře pečením přidali prášek do pečiva, nalévejte naběračkou do tukem vymazených lívanečníků a z obou stran pečte do růžova. Oloupaná, jadřinců zbavená a na drobné kousky pokrájená jablka dejte do kastrůlku, pokapejte vodou a rozvařte na kaši. Přidejte cukr, mletou skořici, máslo a strouhaný perník. Kaši promíchejte a nanášejte na teplé lívanečky. Před podáváním lívanečky pocukrujte.

Autor: Terka

Lívanečky s jablkovou kaší a skořicí. Hledáte recept na lívanečky? Vyzkoušejte ty s jablkovo-skořicovou kaší. Příprava lívanečků je..
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ