Malinové muffiny z toastů
Lívanečky s jablkovou kaší a skořicí
Tvarohové řezy na plech
Hrníčkový recept na biskupský chlebíček
Jahodové taštičky pro celiaky
Brownies
Třené rohlíčky
Výborné a rychlé ořechové řezy
Staročeský trdelník
Lívanečky s jablkovou kaší a skořicí
Tvarohové řezy na plech
Hrníčkový recept na biskupský chlebíček
Jahodové taštičky pro celiaky
Brownies
Třené rohlíčky
Výborné a rychlé ořechové řezy
Staročeský trdelník
Malinové muffiny z toastů
Muffiny jsou ideálním moučníkem na cesty. Díky jejich skladnosti a velikosti si je může přibalit kamkoliv. Samozřejmě, že kromě malin můžete do muffinů přidávat různé ingredience, jako oříšky, čokoládu, borůvky a jiné dobroty.
Ingredience na malinové muffiny:
- 7 plátků toastového chleba
- 3 vejce
- 2 dl mléka
- 40 g změklého másla
- 4 lžíce moučkového cukru
- 4 lžíce pevných malin
- několik kapek citronové šťávy
- tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypaní formiček
Příprava malinových muffinů:
Z chleba odkrojte kůrky, nakrájejte na kousky a pokropte mlékem. Z měklé máslo utřete s cukrem a postupně do směsi zašlehejte 2 žloutky a 1 celé vejce, až vznikne světlá, hustá pěna. Zbylé 2 bílky vyšlehejte s citronovou šťávou do hustého sněhu. Z chleba vymačkejte mléko a rozmělněte ho. Chlebovou hmotu promíchejte se žloutkovou pěnou a po lžících vmíchejte sníh. Těsto rozdělte do vymazaných a vysypaných formiček na muffiny. Pokud nemáte formičky, můžete použít dvojite papírové košíčky. Do středu těsta vmáčkněte vždy 4 maliny a muffiny pečte přibližně 20 minut v troubě vyhřáté na 170°C.Autor: Daniela
Malinové muffiny z toastů - chcete si připravit lahodnou svačinku nebo dezert na výlet či piknik? Zkuste malinové muffiny z touastů. Jsou výborné a jednoduché na..
Nejlepší recept
Téma: Muffiny
325
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ