Tiramisu řezy
Recept na ananasový dort
Borůvkový dort s čokoládou
Dort ve tvaru berušky z marcipánu
Jahodový dort
Vrstvená bábovka s tvarohem
Bílková bábovka
Bábovka z vaječného likéru
Hrušková bábovka
Recept na ananasový dort
Borůvkový dort s čokoládou
Dort ve tvaru berušky z marcipánu
Jahodový dort
Vrstvená bábovka s tvarohem
Bílková bábovka
Bábovka z vaječného likéru
Hrušková bábovka
Tiramisu řezy
Tiramisu řezy jsou skvělou variantou klasického tiramisu. Lahodný dezert se hodí pro jakoukoliv příležitost.
Ingredience na tiramisu řezy:
Korpus:
- 6 vajec
- 240 g cukru krupice
- 6 lžic oleje
- 2 lžíce instatní kávy (prášek nebo granule
- 240 g hladké mouky
- 500 ml smetany ke šlehání
- 100 g zeesanu s příchutí tiramisu
- 125 ml vody
- 100 g tyčinky ledové kaštany
- šálek uvařené kávy
- likér amaretto
- potahovací hmota
Příprava tiramisu řezů:
1. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Pak zašleháme žloutky a kávu, olej a nakonec vmícháme vařečkou mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme (200°C, 8-10 minut).
2. Smetanu ušleháme do polotuha. Zeesan s vodou ruční metličkou rozšleháme, přidáme smetanu a došleháme společně dotuha. Nakonec vmícháme nahrubo nastrouhané ledové kaštany.
3. Vychladlý plát rozřežeme na tři stejné díly. Jeden díl pokropíme kávou smíchanou s likérem (podle chuti) a potřeme menší polovinou šlehačky. Přiložíme druhou část a postup zopakujeme.
4. Trochu šlehačky si necháme bokem. Přikryjeme třetím dílem, lehce přitlačíme, opět ho pokropíme a celý moučník potřeme ze všech stran odloženou šlehačkou. Dáme ztuhnout do ledničky.
5. Ztuhlý a vychlazený řez potáhneme a libovolně dozdobíme.
Autor: Iva
Tiramisu řezy zmizí hned, jakmile je postavíte na stůl. Tiramisu řezy jsou vynikající variantou klasického italského dezertu. Tiramisu se
Nejlepší recept
339
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ