Tiramisu řezy

26.08 2015|Dezerty
Tiramisu řezy

Tiramisu řezy jsou skvělou variantou klasického tiramisu. Lahodný dezert se hodí pro jakoukoliv příležitost.

Ingredience na tiramisu řezy:

Korpus:
  • 6 vajec
  • 240 g cukru krupice
  • 6 lžic oleje
  • 2 lžíce instatní kávy (prášek nebo granule
  • 240 g hladké mouky
Náplň:
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 100 g zeesanu s příchutí tiramisu
  • 125 ml vody
  • 100 g tyčinky ledové kaštany
Dále:
  • šálek uvařené kávy
  • likér amaretto
  • potahovací hmota

Příprava tiramisu řezů:


1. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Pak zašleháme žloutky a kávu, olej a nakonec vmícháme vařečkou mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme (200°C, 8-10 minut).

2. Smetanu ušleháme do polotuha. Zeesan s vodou ruční metličkou rozšleháme, přidáme smetanu a došleháme společně dotuha. Nakonec vmícháme nahrubo nastrouhané ledové kaštany.

3. Vychladlý plát rozřežeme na tři stejné díly. Jeden díl pokropíme kávou smíchanou s likérem (podle chuti) a potřeme menší polovinou šlehačky. Přiložíme druhou část a postup zopakujeme.

4. Trochu šlehačky si necháme bokem. Přikryjeme třetím dílem, lehce přitlačíme, opět ho pokropíme a celý moučník potřeme ze všech stran odloženou šlehačkou. Dáme ztuhnout do ledničky.

5. Ztuhlý a vychlazený řez potáhneme a libovolně dozdobíme.

Autor: Iva

Tiramisu řezy zmizí hned, jakmile je postavíte na stůl. Tiramisu řezy jsou vynikající variantou klasického italského dezertu. Tiramisu se
Nejlepší recept

 339 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ