Jahodový dort

13.09 2014|Dezerty

Hledáte vhodný dort ke kulatým narozeninám? Máme pro vás tip na dvou patrový jahodový dort. Přípravu zvládnou i průměrné kuchařky.

Ingredience na jahodový dort:

Korpusy:
  • 10 vajec
  • 400 g cukru krupice
  • 10 lžic oleje
  • 400 g hladké mouky

1. krém:
  • 500 g hery
  • 2 sáčky jahodového pudinkového prášku
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 800 ml šťávy z jahodového kompotu
  • 300 g moučkového cukru

2. krém:
  • 200 g hery
  • 4 lžíce cukru (podle chuti)
  • 5 lžic jahodové marmelády

Další ingredience:
  • kompotované jahody (ze dvou plechovek)
  • jahodová šťáva
  • jahodová marmeláda
  • potahovací hmota

Příprava jahodového dortu:


1. Připravte těsto na korpus. Trochu nalijte do formy o průměru 16 cm, zbytek do formy o průměru 28 cm. Upečte a nechte vychladnout.

2. Připravte první krém. V hrnku v troše jahodové šťávy rozmíchejtee pudinkové prášky a mouku. Zbytek šťávy zahřejte, do horké vlijte obsah hrnku a za stálého míchání uvařte hustou kaši. Nechte vychladnout. Heru ušlehejte s cukrem a po lžících vešlehejte vlažnou jahodovou kaši.

3. Připravte druhý krém. Heru s cukrem a marmeládou důkladně vyšlehejtee do pěny.

4. Vychladlé korpusy dvakrát překrojte, prokapejte šťávou, promažte marmeládou, 1. krémem a proložte okapanými jahodami. Dejte vychladnout. Pak celý povrch korpusů potřete 2. krémem.

5. Důkladně vychlazené a ztuhlé korpusy potáhněte potahovací hmotou, posaD´tee na sebe a libovolně dozdobte.

Autor: Mily

Jahodový dort. Hledáte vhodný dort ke kulatým narozeninám? Máme pro vás tip na dvou patrový jahodový dort. Přípravu zvládnou i průměrné kuchařky.
Nejlepší recept

 320 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ