Dort ve tvaru berušky z marcipánu

03.05 2014|Dezerty

Dort ve tvaru berušky bude ideálním dortem k narozeninám vaši holčičky. Veselý jahodový dort plný tvarohu a smetany bude chutnat i dospělým.

Ingredience na dort beruška z marcipánu:

Těsto:
  • 6 vajec
  • 240 g cukru krupice
  • 6 lžic oleje
  • 220 g hladké mouky
  • 20 g kakaového prášku

Náplň:
  • 250 g tvarohu
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 želatinový ztužovač
  • 1 plechovka jahodového kompotu
  • 1 vanilkový cukr
  • moučkový cukr dle chuti

Na dokončení:
  • 3 lžíce marmelády
  • marcipán nebo jiná potahovací hmota

Příprava dortu ve tvaru berušky:


1. Z uvedených surovin připravíme těsto a upečeme v profesionální sadě na pečení dortů (viz recept plněná kopule).

2. Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem dotuha. Tvaroh rozmícháme dohladka s několika lžícemi šťávy z kompotu a vmícháme do něj šlehačku.

3. Podle návodu na sáčku zapracujeme želatinový ztužovač se 100 ml vody a podle chuti dosladíme. Všechno společně krátce prošleháme a vmícháme pokrájené jahody.

4. Jahodovou hmotou naplníme dutinu v kouli a přiklopíme. Dáme do ledničky ztuhnout. Ztuhlý dort vyklopíme, celý povrch potřeme tenkou vrstvou krému nebo marmelády a potáhneme potahovací hmotou obarvenou na červeno. Zbytkem hmoty dozdobíme.

Autor: Irena

Dort ve tvaru berušky z marcipánu. Dort ve tvaru berušky bude ideálním dortem k narozeninám vaši holčičky. Veselý jahodový dort plný tvarohu a smetany bude chutnat i dospělým.
Nejlepší recept

 313 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ