Bábovka z vaječného likéru

08.12 2014|Dezerty
Bábovka z vaječného likéru

Častým vánočním zvykem v českých domácnostech je výroba domácí vajčného likéru. Pokud vám nějaký zbyde, máme pro vás tip, jak jej využít. Můžete jej použít při výrobě bábovky z vaječného likéru.

Ingredience na bábovku z vaječného likéru:

  • 5 vajec
  • 300 g hladké mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 100 ml oleje
  • 250 ml vaječného likéru

Příprava bábovky z vaječného likéru:


1. Žloutky ušleháme s cukrem do světlé pěny a přimícháme olej.

2. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, promícháme, přimícháme likér a nakonec sníh z bílků.

3. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme (asi 40 minut při 180°C).

4. Vychladlou bábovku můžeme ozdobit čokoládovou polevou.

Autor: Karla

Bábovka z vaječného likéru. Častým vánočním zvykem v českých domácnostech je výroba domácí vajčného likéru. Můžete jej použít při výrobě bábovky z vaječného likéru.
Nejlepší recept

 315 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ