Pistáciové bábovky
Nadýchaná piškotová bábovka
Hrušková bábovka
Bábovka z vaječného likéru
Bílková bábovka
Nejlepší banánová bábovka
Arašídová bábovka
Tvarohová bábovka z Alberta
Třená bábovka od babičky
Nadýchaná piškotová bábovka
Hrušková bábovka
Bábovka z vaječného likéru
Bílková bábovka
Nejlepší banánová bábovka
Arašídová bábovka
Tvarohová bábovka z Alberta
Třená bábovka od babičky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky jsou v parných letních dnech ideálním dezertem. Samozřejmě je podáváme s pistáciovou zmrzlinou.
Ingredience na pistáciové bábovky:
- 200 g másla nebo hery
- 180 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 4 vejce
- špetka soli
- 8 lžic mléka
- 250 g měkkého tvarohu
- 2 sáčky pistáciového pudinku
- 50 g nesolených pistácií
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- ztužený tuk a hrubá mouka do formy
- moučkový cukr na posypání
Příprava pistáciových bábovek:
1. Pudink rozmícháme v mléce s tvarohem.
2. Z másla, cukru a žloutku ušleháme pěnu. Pak zašleháme tvaroh s pudinkem a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva.
3. Na závěr přidáme posekané a nasucho opražené pistácie a zlehka vařečkou vmícháme sníh ušlehaný z bílků a špetky soli.
4. Formu na malé bábovičky nebo cupcakes vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
5. Těsto vložíme do formy (nedáváme plnou, těsto hodně nabude).
6. Pečeme při 180-190°C, zkoušíme špejlí.
7. Hotové bábovičky ozdobíme nasekanými pistáciemi a pistáciovou zmrzlinou. Před podávání dejte zmrazit.
Autor: Katka
Pistáciové bábovky. Pistáciové bábovky jsou v parných letních dnech ideálním dezertem. Samozřejmě je podáváme s vanilkovou zmrzlinou.
Nejlepší recept
341
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ