Pistáciové bábovky

18.07 2015|Dezerty
Pistáciové bábovky

Pistáciové bábovky jsou v parných letních dnech ideálním dezertem. Samozřejmě je podáváme s pistáciovou zmrzlinou.

Ingredience na pistáciové bábovky:

  • 200 g másla nebo hery
  • 180 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 vejce
  • špetka soli
  • 8 lžic mléka
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 2 sáčky pistáciového pudinku
  • 50 g nesolených pistácií
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • ztužený tuk a hrubá mouka do formy
  • moučkový cukr na posypání

Příprava pistáciových bábovek:


1. Pudink rozmícháme v mléce s tvarohem.

2. Z másla, cukru a žloutku ušleháme pěnu. Pak zašleháme tvaroh s pudinkem a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva.

3. Na závěr přidáme posekané a nasucho opražené pistácie a zlehka vařečkou vmícháme sníh ušlehaný z bílků a špetky soli.

4. Formu na malé bábovičky nebo cupcakes vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

5. Těsto vložíme do formy (nedáváme plnou, těsto hodně nabude).

6. Pečeme při 180-190°C, zkoušíme špejlí.

7. Hotové bábovičky ozdobíme nasekanými pistáciemi a pistáciovou zmrzlinou. Před podávání dejte zmrazit.

Autor: Katka

Pistáciové bábovky. Pistáciové bábovky jsou v parných letních dnech ideálním dezertem. Samozřejmě je podáváme s vanilkovou zmrzlinou.
Nejlepší recept

 341 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ