Tvarohová bábovka z Alberta

19.01 2015|Dezerty
Tvarohová bábovka z Alberta

Kdo by neměl rád nedělní nadýchanou a pocukrovanou bábovku. Následující recept na bábovku s tvarohovou náplní pochází z magazínu Albert.

Ingredience na tvarohovou bábovku:

Těsto:
  • 3 vejce
  • 150 g cukru krupice
  • 60 ml oleje
  • 100 ml mléka
  • 300 g polohrubé mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 prášek do pečiva
Náplň:
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 2 žloutky
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vanilkový pudink
  • 100-150 ml mléka

Příprava tvarohové bábovky:


1. Tvaroh rozmícháme vidličkou se žloutky, cukrem, pudinkovým práškem a mlékem.

2. Celá vejce s cukrem ušleháme do světlé husté pěny. Přidáme olej, mléko a vařečkou promícháme. Po částech vmícháme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva.

3. Do vymazané a hrubou moukou vysypané formy dáme trochu těsta a na ně menší polovinu tvarohu. Přikryjeme další částí těsta a na ně zbytek tvarohu. Zbývajícím těstem tvaroh překryjeme.

4. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 45 minut, zkoušíme špejlí.

Zdroj: magazín Albert

Tvarohová bábovka z Alberta. Kdo by neměl rád nedělní nadýchanou a pocukrovanou bábovku. Následující recept na bábovku s tvraohovou náplní pochází z magazínu Albert.
Nejlepší recept

 338 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ