Karamelová bábovka

08.03 2014|Dezerty

Milovníci karamelu těšte se. Dnes pro vás máme karamelovou bábovku. Její příprava je jednoduchá a výsledný efekt brilantní.

Ingredience na karamelovou bábovku:

  • 400 g polohrubé mouky
  • 150 g třtinového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 150 ml šlehačky
  • 150 ml mléka
  • 2 vejce
  • 100 ml oleje
  • 1 karamelový pudink
  • 1 prášek do pečiva

Přípava karamelové bábovky:


1. V hrnci rozpusťte lžíci másla, přidejte cukr a za stálého míchání nechte zkaramelizovat. Pak přilijte po částech mléko, olej a šlehačku, všechno vlažné.

2. Za stálého míchání nechte zahřát a těsně před bodem varu stáhněte z plotny.

3. V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a pudinkovým práškem.

4. Sypkou moučnou směs po částech vmíchejte do karamelového mléka.

5. Nakonec přidejte celá vejce, dobře promíchejte a těsto nalijte do vymazané a vysypané formy.

6. Pečte pomalu asi hodinu, zkoušejte špejlí.

Autor: Lily

Karamelová bábovka. Milovníci karamelu těšte se. Dnes pro vás máme karamelovou bábovku. Její příprava je jednoduchá a výsledný efekt brilantní.
Nejlepší recept

 302 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ