Kynutá čokoládová bábovka

12.01 2017|Dezerty
Kynutá čokoládová bábovka

Bábovka je klasika, kterou zná každý. Už jste ale vyzkoušeli kynutou bábovku plnou čokolády a kakaa? Neváhejte, je vynikající.

Ingredience na kynutou čokoládovou bábovku:

  • 150 g hladké mouky
  • 150 g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 1 vrchovatá lžíce cukru
  • 4 lžíce medu
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 150 ml mléka
  • 1 vejce
  • 3 lžíce kakaového prášku
  • 1 lžička skořice
  • 50 g hořké čokolády
  • 50 g lískových oříšků
  • 20 g droždí
  • máslo na potření

Příprava kynuté čokoládové bábovky:


1. Do teplého mléka nasypeme cukr, rozdrobíme droždí a přikryjeme. Do mísy prosijeme mouku a promícháme ji se solí, skořicí a kakaem.

2. Přidáme vejce, med, máslo, posekanou čokoládu a oříšky, vzešlý kvásek a vařečkou vypracujeme těsto. Je-li třeba, můžeme přidat hladkou mouku. Majitelé domácí pekárny mohou těsto nechat udělat v ní.

3. Těsto necháme asi 30 minut kynout. Pak je přemístíme do vymazané bábovkové formy a v ní znovu necháme nakynout.

4. Nakynutou bábovku vložíme do vyhřáté trouby a pomalu upečeme. Povrch ihned po vytažení z trouby potřeme rozpuštěným máslem. Po částečném zchladnutí můžeme vyklopit.

Autor: Liv

Kynutá čokoládová bábovka.. Bábovka je klasika, kterou zná každý. Už jste ale vyzkoušeli kynutou bábovku plnou čokolády a kakaa? Neváhejte, je vynikající.
Nejlepší recept

 321 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ