Bábovka bez šlehání

19.03 2014|Dezerty

Dnes si připravíme výtečnou a křehkou bábovku k nedělní kávičce. Bábovka je zajímavá tím, že ji nemusíte šlehat, pouze míchat, což je příležitost pro ty, kteří nemají po ruce šlehač.

Ingredience na bábovku bez šlehání:

  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 230 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 vejce
  • 150 ml oleje
  • 150 ml vlažné vody
  • 5 lžic rumu
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 2 lžíce mléka
  • 1 lžíce moučkového cukru

Příprava bábovky bez šlehání:


1. Smíchejte prosetou mouku a prášek do pečiva. Přidejtee oba cukry, celá vejce, olej, vodu, rum a všechno důkladně vymíchejte v řídké hladké těsto.

2. Větší část nalijte do vymazané a vysypané formy.

3. Zbytek těsta smíchejte s kakaem, mlékem a lžící cukru a nalijte na světlé těsto ve formě.

4. Pečte při 180 stupních. Zkoušejte špejlí.

Autor: Kika

Bábovka bez šlehání. Dnes si připravíme výtečnou a křehkou bábovku k nedělní kávičce. Bábovka je zajímavá tím, že ji nemusíte šlehat, pouze míchat
Nejlepší recept

 329 
  Komentáře ( 1 )
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Kaca|18.05 2018 11:17
Moc dobra.doporucuji.pridala jsem jeste vanilk puding a kokos.misto mouckoveho dva rozdrcene banany a taky pecka!
Odpovědět
 1