Hrušková bábovka

29.08 2015|Dezerty
Hrušková bábovka

Hledáte nějakou sladkou rychlovku k sobotní kávičce? Zkuste hruškovou bábovku. Není vůbec suchá a její chuť vás překvapí.

Ingredience na hruškovou bábovku:

  • 100 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 200 g polohrubé mouky
  • půl prášku do pečiva
  • 1 lžička kakaa
  • 3 středně velké hrušky
  • 3 lžíce mléka
  • 50 g hořké čokolády
  • 50 g bílé čokolády

Příprava hruškové bábovky:


1. Změklé máslo s cukrem a žloutky utřeme do světlé pěny. Vmícháme najemno postrouhané oloupané hrušky, mléko a pak mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem a kousky čokolády. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

2. Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pomalu upečeme.

Autor: Rota

Hrušková bábovka je ideálním dezertem k sobotnímu čaji nebo kávě. Zamiluje si ji celá vaše rodina i kterákoliv návštěva. Hrušková bábovka
Nejlepší recept

 335 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ