Šlehačková roláda s karamelizovanými jablky

06.11 2020|Dezerty
Šlehačková roláda s karamelizovanými jablky

Roláda se skořicovou šlehačkou a zkaramelizovanými jablky je tím správným dezertem na sváteční stůl. Nejenže dobře vypadá, ale taky výborně chutná.

Ingredience:

Pro 6 osob
287 kcal na 100 g
55 min.
Korpus:
  • 5 celých vajec
  • 1 žloutek
  • 150 gramů cukru
  • 140 gramů hladké mouky
  • 10 gramů kakaa
  • 1 vrchovatá lžička kypřícího prášku
  • Špetka soli
  • Špetka muškátového oříšku
  • 1 lžička vanilkového aroma
Náplň 1:
  • 400 ml šlehačky
  • 1/2 lžička skořice
  • 20 gramů cukru
Náplň 2:
  • 30 gramů másla
  • 30 gramů cukru
  • 4 jablka

Příprava:

1. Ingredience na korpus smícháme v hladké těsto. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 14 minut na 180 stupňů Celsia.

2. Mezitím si připravíme obě náplně. Šlehačku ušleháme se skořicí a cukrem.

3. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme na kostičky nakrájená jablka a karamelizujeme přibližně 5 minut.

4. Korpus po upečení položíme na úterku posypanou cukrem a opatrně srolujeme i s utěrkou. Necháme chvíli ležet. Poté rozrolujeme, potřeme přibližně polovinou skořicové šlehačky, přidáme zkaramelizované jablka, polijeme hotovou karamelovou polevou a srolujeme.

5. Srolovanou roládu potřeme zbytkem šlehačky a ozdobíme karamelovou polevou a jablky.




Šlehačková roláda se zkaramelizovanými jablky bude ozdobou každého svátečního stolu. Nejenže perfektně chutná, ale je i krásná na pohled.
Nejlepší recept

 300 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ