Recept na žloutkové řezy
Čokoládové řezy ze zakysané smetany
Čokoládový dezert
Obrácený koláč s banánem
Drobenkový koláč s tvarohem
Domácí marlenka
Švestkový koláč s mandlemi
Krtkův dort na plech
Bramborové řezy
Čokoládové řezy ze zakysané smetany
Čokoládový dezert
Obrácený koláč s banánem
Drobenkový koláč s tvarohem
Domácí marlenka
Švestkový koláč s mandlemi
Krtkův dort na plech
Bramborové řezy
Recept na žloutkové řezy

Jemné žloutkové řezy jsou vynikajícím dezertem, který určitě musíte vyzkoušet k nedělní kávičce nebo pro návštěvu.
Ingredience na žloutkové řezy:
Těsto:
Krém:
Další ingredience:
- 350 g hladké mouky
- 250 g Hery
- 250 ml šlehačky
- 3 žloutky
- 1 lžíce octa
Krém:
- 1 l mléka
- 50 ml rumu
- 3 vanilkové pudinky
- 5 žloutků
- 250 g másla
- 200 g moučkového cukru
Další ingredience:
- 300 ml smetany ke šlehání
- mléčná čokoládová poleva
Příprava žloutkových řezů:
1. Z ingrediencí na těsto zpracujeme hladké těsto a dáme ho na půl hodiny odpočinout do ledničky.
2. Po půlhodině těsto vytáhneme z ledničky a rozpůlíme, každou část rozválíme na papíře na pečení na obdélník a i s papírem přesuneme na plech. Propícháme vidličkou a upečeme dorůžova (190°C, 10-15 minut).
3. V mléce rozkvedláme žloutky a pudinkový prášek, přilijeme rum a uvaříme hustý pudink. Za občasného zamíchání necháme vychladnout.
4. Máslo s cukrem ušleháme a po lžících zašleháme vlažný pudink.
5. Krém rozetřeme na jednu upečenou vychladlou placku a přikryjeme druhou.
6. Horní plát těsta potřeme ušlehanou smetanou a pocákáme čokoládovou polevou.
7. Hotové žloutkové řezy dáme do ledničky vychladit a ztuhnout.
Autor: Katka
Recept na žloutkové řezy. Jemné žloutkové řezy jsou vynikajícím dezertem, který určitě musíte vyzkoušet k nedělní kávičce nebo pro návštěvu.
Nejlepší recept
301
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ