Recept na žloutkové řezy

11.09 2014|Dezerty

Jemné žloutkové řezy jsou vynikajícím dezertem, který určitě musíte vyzkoušet k nedělní kávičce nebo pro návštěvu.

Ingredience na žloutkové řezy:

Těsto:
  • 350 g hladké mouky
  • 250 g Hery
  • 250 ml šlehačky
  • 3 žloutky
  • 1 lžíce octa

Krém:
  • 1 l mléka
  • 50 ml rumu
  • 3 vanilkové pudinky
  • 5 žloutků
  • 250 g másla
  • 200 g moučkového cukru

Další ingredience:
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • mléčná čokoládová poleva

Příprava žloutkových řezů:


1. Z ingrediencí na těsto zpracujeme hladké těsto a dáme ho na půl hodiny odpočinout do ledničky.

2. Po půlhodině těsto vytáhneme z ledničky a rozpůlíme, každou část rozválíme na papíře na pečení na obdélník a i s papírem přesuneme na plech. Propícháme vidličkou a upečeme dorůžova (190°C, 10-15 minut).

3. V mléce rozkvedláme žloutky a pudinkový prášek, přilijeme rum a uvaříme hustý pudink. Za občasného zamíchání necháme vychladnout.

4. Máslo s cukrem ušleháme a po lžících zašleháme vlažný pudink.

5. Krém rozetřeme na jednu upečenou vychladlou placku a přikryjeme druhou.

6. Horní plát těsta potřeme ušlehanou smetanou a pocákáme čokoládovou polevou.

7. Hotové žloutkové řezy dáme do ledničky vychladit a ztuhnout.

Autor: Katka

Recept na žloutkové řezy. Jemné žloutkové řezy jsou vynikajícím dezertem, který určitě musíte vyzkoušet k nedělní kávičce nebo pro návštěvu.
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ